Placeholder

5 vakantietrends in 2015

Past jouw volgende vakantie bij één van deze trends?

1. Zoals een local
We bezoeken allang niet meer alleen toeristische hotspots, maar gaan juist op zoek naar verborgen lokale pareltjes. De manier waarop we overnachten verandert: steeds meer mensen boeken weleens via Airbnb en overnachten bij iemand thuis, in een wijk waar de lokale bevolking woont en werkt. Sommige mensen zoeken naar meer contact met de bewoners en gaan zelfs samen sporten, eten of workshops volgen.

2. Ontspanning combineren met actief zijn
De vakantie is voor veel mensen het moment om er echt tussenuit te zijn. Geen werk, geen klusjes in huis en misschien hoef je zelfs niet iedere avond te koken. Steeds meer mensen ontdekken dat het heel fijn is om te ontspannen terwijl je actief bent: een wijncursus volgen in Frankrijk, koken in Thailand, surfen op de Canarische eilanden. En natuurlijk mogen de hardloopschoenen ook mee in de koffer. Hardlopen is zelfs weleens de reden dat er gereisd wordt: er wordt bijvoorbeeld een stedentrip gekoppeld aan de marathon in Berlijn of New York.

3. Detoxvakantie
Detoxvakanties bestaan al jaren, maar doordat veel mensen zich steeds bewuster worden van hun gezondheid neemt de populariteit van dit soort vakanties toe. Denk aan een yogaretreat of een sapkuur. Niet voor iedereen weggelegd, maar voor wie ervan houdt, kan het een fijne toevoeging zijn om er op een andere plek dan thuis mee bezig te zijn.

4. Verrassingsreizen
Een reis boeken zonder dat je de bestemming weet. Dit jaar zie je het steeds vaker. Zo had KLM Monday Mystery Tickets en via Srprs.me kun je een citytrip boeken zonder dat je van tevoren weet naar welke stad je gaat. De charme van deze manier van reizen, is dat je niet alles tot in de puntjes kunt uitstippelen en je dus volledig en zonder vooroordelen kunt laten verrassen door wat er op de bestemming op je pad komt.

5. Minder bekende bestemmingen
Er wordt steeds meer gereisd naar de minder bekende bestemmingen. Macedonië, Slovenië, Myanmar… Doordat we steeds vaker reizen, wordt de wereld figuurlijk steeds kleiner. We gaan niet meer alleen op stedentrip naar de hoofdstad, maar kiezen juist voor de tweede of derde stad van het land.

Wat wordt jouw volgende vakantie?

Bron: Cherry Picker | Beeld: Shutterstock