Placeholder

5 tips om werk en gezin te combineren

Je werk, gezin, vrienden… Soms heb je het zo druk dat je niet alles doet wat je zou willen.

Uit een onderzoek van Regus blijkt dat 29 procent van de werkenden wel eens minder slaapt dan ze zouden willen. Komt het je bekend voor? Een goede balans tussen werk en privé kan het leven al een stuk aangenamer maken.

Reistijd besparen
Dagelijks naar je werk reizen kost veel tijd. 26 procent van de werknemers denkt door een kortere reistijd meer tijd aan hun gezin te kunnen besteden. Overleg eens op je werk of de mogelijkheid bestaat een dag per week thuis te werken of op een flexplek dichter bij huis.

Stel prioriteiten
Wat vind jij het belangrijkst in je leven, zowel zakelijk als privé? Zorg dat je deze dingen niet uit het oog verliest.

Schrap bezigheden
Nadat je je prioriteiten hebt vastgesteld, is het misschien tijd om een aantal bezigheden te laten varen. Maakt het werk als vrijwilliger bij de plaatselijke toneelclub je nog gelukkig, of zou je liever de extra uren besteden aan vrienden en familie?

Doe-het-zelf
Zodra je kinderen iets ouder worden, kunnen ze veel dingen prima zelf: hun eigen brood smeren, meehelpen in het huishouden. Als je kinderen meehelpen, is er meer quality time voor het gezin.

Geen schuldgevoel
Besteed als je thuis bent ook echt aandacht aan je gezin en ontspanning. Durf je werk los te laten en voel je daar niet schuldig over. Je collega's redden zich best een dag zonder jou.

Neem jij vaak werk mee naar huis?