Placeholder

5 tips om je goede voornemens door te zetten

Het is februari en onze goede voornemens zijn we langzaam vergeten. Met deze tips pak je ze weer op.

4 redenen waarom 'afvallen' geen goed voornemen is >>

1. Zet je voornemens opnieuw op papier
Weet jij nog wat je je had voorgenomen? Zet je voornemens opnieuw op een rijtje en kijk hoever je gekomen bent en wat je nog te gaan hebt. Met je doel voor ogen is het makkelijker om je aan een voornemen te houden.

2. Stel niet uit
Waarom moet het 1 januari zijn om iets te veranderen? Als je iets wilt veranderen, stel het dan niet uit. Begin niet morgen, maar vandaag.

3. Wees niet te streng voor jezelf
Het leven moet wel leuk blijven en een keer zondigen mag best, vooral op het gebied van sporten en eten. Ga je een keer de fout in? Zie dat niet als  vrijbriefje om je goede voornemens de rest van de dag of week te laten versloffen.

4. Beloon jezelf
Houd je je voornemen voor een vastgestelde periode vol, beloon jezelf. Doe dat niet in de vorm van ongezond eten, maar kies een nieuwe sportlegging uit, bezoek de sauna of doe jezelf eindelijk een blender cadeau.

5. Zorg voor genoeg slaap
Wanneer je uitgeslapen bent, maak je betere beslissingen, het gewichtstoename voorkomen en is goed voor je humeur. Deze zaken komen je goede voornemens waarschijnlijk ten goede.


Gezond eten? Niet meer
Volgens GrubHub, een website om eten te bestellen, stoppen mensen op 2 februari massaal met gezonder eten. Deze trend zien ze al jaren in hun online bestellingen.

Beeld: Shutterstock