Placeholder

5 simpele trucjes om je kleding langer mooi te houden

Zorg goed voor de inhoud van je kledingkast.

1. Controleer je kleding direct nadat je het gedragen hebt
Geef vlekken geen tijd om dieper in de stof te dringen. Controleer 's avonds je kleding zodat je eventuele vlekken zo snel mogelijk kunt behandelen. Lees ook onze handige gids voor vlekken behandelen.

2. Check de zakken voor je kleding in de wasmachine stopt
Je moeder heeft je deze les waarschijnlijk al meegegeven sinds je kind was. Dat is niet voor niets, je kleding kan goed verpest worden als er iets in de zakken zwerft. Pas vooral op voor pennen en markers.

3. Weet waar je vlekken mee behandelt
Als de stof is uitgebeten of verbleekt door een agressief schoonmaakmiddel kan de stomerij je kleding niet meer redden. Smeer dus niet zomaar iets op vlekken, maar breng je kleding bij twijfel naar de stomerij.

4. Hang zware kleding niet op een hanger
Een zware trui kan door het gewicht uit vorm raken als hij op een hanger hangt. Je voorkomt meteen de rare punten die soms bij de schouders ontstaan. Vouw zware kledingstukken liever op en leg ze op een plank in je kast.

5. Pas op voor schade die langzaam ontstaat
Verzorgingsproducten kunnen langzaam maar zeker vlekken op je kleding veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van parfum, bodylotion of zonnebrandcrème als je je kleding al aan hebt.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock