Placeholder

5 manieren om tijd te besparen

Bespaar iedere dag wat kostbare tijd en vul het met wat belangrijk voor je is.

1. Sta op tijd op
Natuurlijk mag je af en toe uitslapen, maar als je op je vrije dag eerst tot half 10 op bed ligt, is het niet zo vreemd dat je daarna het gevoel hebt dat je een drukke dag hebt. Snoozen is zonde van je tijd. Sta op zodra de wekker gaat en je wint iedere dag de tijd waarin je normaal gesproken ligt te snoozen.

2. Stop met doelloos surfen op internet
Je zet de laptop aan om even iets te printen en uur later zet je de laptop uit; je bent vergeten te printen en hebt het afgelopen uur gevuld met nieuws lezen, Facebook checken en surfen. Zelfs al surf je iedere keer maar een paar minuten op internet, bij elkaar opgeteld zit je algauw op een paar uur verloren tijd per week.

3. Geef spullen een vaste plek
Als je iedere dag moet zoeken naar je werktas en je sleutels gaat er op jaarbasis veel tijd verloren. Geef spullen een vaste plek en bespaar tijd met zoeken.

4. Stel niet uit
Het is zonde om uit te stellen als de taken hoe dan ook gedaan moeten worden. Ken je dat moment waarop je zelfs naar bed gaan uitstelt? Zonde van je tijd!

5. Gebruik wachttijd
Aan wachttijd ontkom je niet: je moet wachten in de wachtkamer bij de tandarts, je gaat met de trein naar je werk of je bent te vroeg op een afspraak. Benut je wachttijd door iets nuttigs of leuks te doen. Werk aan een presentatie, lees een boek of brei een sjaal.

Beeld: Shutterstock