Placeholder

5 manieren om je zelfvertrouwen te vergroten

Meer zelfvertrouwen is nooit weg. Met deze tips werk je aan je zelfvertrouwen.

1. Stap uit je comfortzone
Door dingen te doen waarvan je denkt dat je ze niet kunt, wordt je comfortzone groter. Door iedere dag iets nieuws te doen, al is het maar iets kleins, ontdek je dat je meer kunt dan je denkt en dat zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groeit.

2. Wees jezelf
Vraag 30 mensen wat ze van je vinden en je krijgt 30 verschillende meningen. Wat je ook doet, mensen zullen iets van je vinden. Juist daarom is het belangrijk om jezelf te zijn. Er zullen zeker weten genoeg mensen zijn die dat juist leuk vinden aan je.

3. Probeer niet te perfectionistisch te zijn
Iets bereiken voelt goed, maar de weg ernaartoe is nog belangrijker. Probeer te genieten van alle leermomenten en accepteer dat er altijd iets te verbeteren blijft.

4. Ontdek waardoor jij je zelfverzekerd door voelt
Probeer eens een poosje op te letten op welke momenten je je zelfverzekerd voelt. Als je bezig bent met je hobby, met sporten of als je een bepaald liedje hoort. Onthoud dit en probeer het gevoel op andere momenten op te roepen.

5. Wees lief voor jezelf
Hoe reageer je als je beste vriendin vindt dat ze iets verprutst heeft? Vast een stuk milder dan wanneer je zelf dat gevoel hebt. De meeste mensen zijn veel te hard voor zichzelf, onterecht.

Beeld: Shutterstock