Placeholder

5 dingen waar je ja tegen moet zeggen

Omdat ja zeggen net zo lastig kan zijn als nee zeggen.

Kleine en mooie momenten
Wanneer je naar huis fietst na je werk, wil je het liefst zo snel mogelijk naar huis. Je hebt honger of wil nog zoveel mogelijk tijd met de kinderen doorbrengen voor ze naar bed moeten. Probeer toch de tijd te nemen om van ieder moment te genieten. Zie je onderweg mooie bloemen? Stap even van je fiets. Een mooie zonsondergang? Ga even op een bankje zitten om ervan te genieten.

Foto's
Iedereen heeft zo'n familielid of vriendin die altijd met de camera opduikt. Vervelend als je er niet op je best uitziet. Zeg toch ja tegen een foto. Later ben je blij met de mooie herinnering.

Een spontaan uitje
Nodigt een vriendin je uit voor een stedentrip of krijg je juist de kans om in je eentje iets te ontdekken? Altijd doen als je in de gelegenheid bent.

Naar buiten gaan
Soms is het lekker om de hele dag in je pyjama thuis te hangen, maar naar buiten gaan, kan je dag in bijna geen enkel geval slechter maken. Sleep jezelf dus van de bank af en ga naar buiten. Hetzelfde geldt op je werk: blijf niet doorwerken in de lunchpauze, maar ga er even uit voor een wandeling en wat frisse lucht.

Tijd voor jezelf
Tijd voor jezelf maken, betekent soms nee zeggen tegen anderen. Nee zeggen tegen iemand anders, betekent ja zeggen tegen jezelf. Voel je niet schuldig: tijd doorbrengen met jezelf maakt je echt geen vreselijke moeder of partner, integendeel. Lees ook: zo maak je tijd voor jezelf.

Beeld: Shutterstock