Placeholder

30 dagen zorg-goed-voor-jezelf-challenge

Druk en veel aan je hoofd? Vind de balans terug in dertig dagen met elke dag een dosis liefdevolle aandacht voor jezelf.

Waarom deze challenge?
Er komt elke dag heel veel op je af: veel informatie, eten, kansen, spullen. Daarbij heb je maar weinig tijd en wil je tegelijkertijd zoveel mogelijk uit het leven halen. En zo ontstaat het gevaar dat je 'overvoerd' raakt. Letterlijk of figuurlijk. Je raakt gestresst, vermoeid, uit conditie, wordt te zwaar, somber of krijgt zelfs een burn-out. Alle reden om dat te voorkomen door goed voor jezelf te zorgen. Mind, body en food werken op elkaar in. Wat je eet, hoe je denkt en hoeveel je beweegt beïnvloeden elkaar. Ben je door slaapgebrek moe, dan krijg je meer zin in suikers. Vervolgens zit je minder lekker in je vel, word je ontevredener, ervaar je meer stress, slaap je nog slechter en schiet het sporten erbij in. Zo beland je in een negatieve spiraal.

Het goede nieuws is dat een verbetering op één van de vlakken ook andere verbeteringen kan aanjagen. Wat de positieve spiraal in gang kan zetten, verschilt per persoon. De kunst is om te ontdekken wat jij nodig hebt. De 30-dagenchallenge kan je daarbij helpen.

Van massage tot yoga en de beste snacks en stiltemomenten. Je vindt de challenge in het februarinummer van Santé vanaf pagina 66.