Placeholder

3 redenen om een to do-lijst te maken

En 3 dingen om te onthouden als je een to do-lijst maakt.

1. Je krijgt overzicht
Door alles op te schrijven wat je wilt doen, krijg je overzicht. Je kunt daarna orde in je lijst aanbrengen door te bepalen wat het belangrijkste is en waar je mee wilt beginnen.

2. Je hoeft niet alles te onthouden
Wanneer al je taken voor een dag op een rijtje staan, hoef je niet meer te denken aan wat je straks moet doen.  Je to do-lijst onthoudt het voor je, waardoor je je volop kunt focussen op waar je mee bezig bent.

3. Het voelt goed om iets af te vinken
Hoe heerlijk is het om iets van je lijst te kunnen doorstrepen? Met een gevoel van voldoening kun je verder met het volgende op je lijst.

Is een lijst op papier niets voor jou? Bekijk dan 3 gratis apps om en to do-lijst te maken.

Maar onthoud…

1. Een to do-lijst is niet heilig
Het is belangrijk om flexibel te blijven. Soms komen er spoedklusjes tussendoor, dan moet je je to do-lijst los kunnen laten.

2. Stel prioriteiten
Vaak is een to do-lijst zo lang, dat je van tevoren al ziet dat je niet alles in een dag gedaan krijgt. Bepaal welke dingen vandaag moeten gebeuren en schrijf de rest in je agenda.

3. Niet iedereen kan werken aan de hand van een to do-lijst
Een to do-lijst werkt niet voor iedereen. Heb jij het meerdere keren geprobeerd en lukt het niet of voelde je je juist opgejaagd door de lijst die nooit korter werd? Vergeet dan de bovenstaande redenen en gebruik vooral je eigen methode.

Gebruik jij een to do-lijst?

Beeld: Shutterstock