Placeholder

3 manieren om lief te zijn voor jezelf

Als het tegenzit, denk aan een scheiding of ontslag, neemt het negatieve stemmetje in je hoofd vaak de overhand. En dat terwijl het veel beter werkt om extra lief te zijn voor jezelf.

Hoe ben je extra lief voor jezelf? Wij geven 3 tips.

Tip 1: Leef in het nu
Ruzies, gesprekken en scenario's blijven zich eindeloos herhalen in je hoofd. Het is moeilijk om met het heden om te gaan, als je gedachten je steeds mee terug naar het verleden nemen. Merk je dat een ruzie met je partner op het werk nog steeds door je hoofd spookt? Geef toe dat het je van slag maakt en focus je daarna op je werk, op deadlines en je to do-lijst. Ben je weer aan het malen? Wijs jezelf daar iedere keer op en denk heel bewust aan iets anders.

Tip 2: Bedenk dat je niet alleen bent
Een scheiding, een break-up of ontslag zijn ingrijpende gebeurtenissen. Ze kunnen heftige emoties losmaken: je kunt je eenzaam, minderwaardig, machteloos of verdrietig voelen. Je bent niet de eerste en zult zeker niet de laatste zijn die dit meemaakt. Deze gedachte kun je gebruiken om de pijn te verzachten. Veel mensen hebben dit meegemaakt en de meesten komen er goed uit.

Tip 3: Wees lief voor jezelf
Lief zijn voor jezelf gaat verder dan goed voor jezelf zorgen. Zet het negatieve stemmetje in je hoofd uit en behandel jezelf zoals je je beste vriendin zou behandelen als ze in deze situatie zat. Geef toe dat je fout zat, maar uiteindelijk is dat niet het einde van de wereld.

Beeld: Shutterstock