Placeholder

12 boosts voor je geluksgevoel

Een goed humeur heeft een positieve invloed op je gezondheid. Met deze 12 tips geef je je geluksgevoel een boost.

1. Plan quality time in met mensen van wie je houdt
Met elkaar in één huis wonen, wil niet per se zeggen dat jullie genoeg quality time samen hebben. Die ene vriendin heb je ook al lang niet meer gezien. Plan een middag of avond waarop jullie alle tijd hebben voor elkaar.

2. Smile!
Al voel je je niet top, blijf lachen. Je hersenen herkennen dat en daardoor zul je je vanzelf écht beter gaan voelen.

3. Maak een dankbaarheidslijstje
Het is makkelijk om je te focussen op wat er allemaal misgaat. Maak eens een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent, dat kan een behoorlijke eye-opener zijn.

4. Doe vrijwilligerswerk
Iets goeds doen voor anderen, geeft je ook een goed gevoel over jezelf. Goede reden om je hulp eens aan te bieden.

5.Unplug jezelf
Televisie uit, laptop dicht, smartphone uit de buurt. Unplug jezelf af en toe  eens een dag of avond. Heerlijk om leuke dingen te doen, zonder continu prikkels van buitenaf te krijgen.

6. Probeer iets nieuws
Iets nieuws proberen is leuk, je ontwikkelt jezelf, je leert nieuwe mensen kennen en in het allerbeste geval ontdek je je nieuwe roeping.

7. Bel een vriendin
WhatsAppen is sneller en makkelijker, maar bellen is zoveel gezelliger en persoonlijker. Als je toch aan de telefoon hangt, plan dan meteen een afspraak in het echte leven in.

8. Kom in beweging
Sporten is de perfecte activiteit om je hoofd leeg te maken. Geen tijd? Een korte wandeling is vaak net zo effectief.

9. Neem een dag vrij
Wanneer heb je voor het laatst een dag vrij genomen van je werk, zonder dat je plannen had voor die dag? Rommel wat in huis, bezoek toeristische attracties in je eigen buurt…

10. Ontdek een nieuw gerecht
Zelfs als je niet van koken en bakken houdt, kan het heerlijk zijn om een nieuw gerecht te proberen. Risico: mocht je gerecht mislukken, zal deze tip waarschijnlijk averechts werken.

11. Ruim op
Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, dat geldt voor veel mensen. Focus je op een klein project zoals het uitruimen van je kledingkast of de bopvenste la van het dressoir.

12. Geef iemand een compliment
Het is leuk om een gemeend compliment te ontvangen, maar minstens zo leuk om er één te geven.

Beeld: Shutterstock