Placeholder

Gezond het festivalseizoen door

Het festivalseizoen is begonnen! De hele dag dansen en genieten van het zonnetje staat weer op het programma.

Zorg voor genoeg afkoeling en probeer de vele ongezonde verleidingen op zo’n dag te weerstaan. Lees hier onze tips om je festivaldag zo gezond mogelijk door te komen.

  • Bananen bevatten snelle en langzame suikers en zullen je daardoor voorzien van voldoende energie. Bovendien wordt de aanmaak van serotonine (het geluksstofje) gestimuleerd door het eten van een banaan en helpt een banaan tegen maag- en darmproblemen.
  • Eet een handje nootjes voor je gaat feesten. Noten zorgen voor energie en geven je een verzadigd gevoel. Ook bevatten veel nootsoorten magnesium, dat werkt ontspannend voor je spieren.
  • Nuttig een eiwitshake of -reep voor je het festival onveilig gaat maken. Je zult merken dat je lange tijd voldoende energie hebt en minder snel hongerig bent, waardoor je die vette snacks die overal op het festivalterrein te koop zijn beter kunt weerstaan. Bovendien zijn eiwitten goed tegen spierafbraak.
  • Neem een komkommer mee! Deze dorstlesser is niet alleen vullend en licht verteerbaar, maar voorkomt ook dat je een kater krijgt. Eigen flesjes water mogen het terrein niet op, maar over een komkommer wordt vaak niet moeilijk gedaan. Zeker het proberen waard dus.

Houd deze tips in je achterhoofd en je zult een geweldig festivalseizoen tegemoet gaan. Nu is het tijd om te bedenken hoe je festival outfit eruit gaat zien!

Beeldrechten: Flickr Future Music Festival 2013 Eva Rinaldi CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden