Nooit meer schimmel in je pesto: dé truc die je moet kennen
18 augustus 2025
Eén keer knipperen en een halfvol potje pesto (dat je netjes in de koelkast bewaart) zit vol met schimmel. Hartstikke zonde natuurlijk, maar gelukkig bestaat er een supersimpele manier om dat te voorkomen.
En extra fijn: je hebt er maar één ingrediënt voor nodig.
Ideale mix voor schimmel
De combinatie van verse basilicum, noten, olie en kaas maakt pesto heerlijk van smaak, maar het is ook de ideale mix voor schimmel – helemaal als je het potje opendraait en er lucht bij komt. Lucht is namelijk precies wat schimmel nodig heeft om zich razendsnel te ontwikkelen. Gebruik je ook nog een lepel die niet helemaal schoon is? Dan gaat het proces nog sneller.
Straaltje olijfolie
Gelukkig is deze schimmelsores makkelijk te tackelen: strijk met een schone lepel (spoel ‘m eerst goed af met heet water) de pesto netjes glad en giet er een dun straaltje olijfolie bovenop. Dat olielaagje sluit de pesto af van zuurstof, waardoor bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen. Deksel erop, terug in de koelkast en voilà: je pesto blijft fris tot de volgende keer dat je trek hebt. Of dat nou morgen is of pas over een week.
Geloof je het niet? Laat deze TikTokker je dan overtuigen.
LEES OOK
Uit andere media