Placeholder

Last van een ochtendhumeur?

De helft van de Nederlanders heeft last van een ochtendhumeur, zo blijkt uit onderzoek van Hero FruitOntbijt uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate.

Van de ruim 1.000 ondervraagden, gaf 48 procent aan weleens met het verkeerde been uit bed te stappen. Wanneer deze vraag aan de partners wordt gesteld, loopt het percentage zelf op tot 54 procent. De symptomen zijn volgens ons Nederlanders o.a.: chagrijnig zijn, mopperen, nors kijken en niet aanspreekbaar zijn.

Opvallend is dat de meeste Nederlanders die weleens een ochtendhumeur hebben, geen specifieke dag van de week noemen waarop dit voorkomt. Van de mensen die wel op een specifieke dag last heeft van een ochtendhumeur wordt de maandag het meest noemt (2 op de 10 Nederlanders).

Ontbijten
Volgens Jochem de Boer, Marketing Manager van Hero, is ’s ochtends lang in bed blijven liggen en je ontbijt overslaan niet de beste oplossing. Juist wel ontbijten staat garant voor de juiste voedingsstoffen en een goede verdeling van energie gedurende de dag. Wanneer je niet genoeg brandstof hebt, dan heeft je humeur daar vaak juist onder te lijden.

De test
Hero FruitOntbijt introduceert deze week een Ochtendhumeurtest, waarmee je jouw vrienden op Hyves door stand-up comedian Howard Komproe kunt laten testen op de aanwezigheid van een ochtendhumeur. Kijk op hyves.nl/actie/wakkerenvrolijk en laat je vrienden testen.