Placeholder

Angelina Jolie heeft haar borsten laten verwijderen

In 2007 verloor Angelina Jolie haar moeder aan borstkanker. Wanneer Angelina’s kinderen vragen of haar hetzelfde kan overkomen antwoordt Angelina dat ze zich niet druk hoeven te maken, maar de waarheid is dat ze zelf ook het BRCA1-gen bij zich draagt.

Dit gen zorgt voor een verhoogde kans op borstkanker en eierstokkanker. Angelina heeft er daarom voor gekozen preventief haar borsten te laten verwijderen. De afgelopen drie maanden stond haar leven in het teken van onderzoeken voor de dubbele mastectomie. Ze onderging het in stilte, zodat ze verder kon gaan met haar werk.

Ervaring delen
Nu Angelina de operatie en de reconstructie van haar borsten achter de rug heeft, wil ze haar verhaal delen met anderen. Ze doet haar verhaal in een column in de New York Times. Ze hoopt dat andere vrouwen iets aan haar verhaal hebben.

Steun van familie
Ze kan eerlijk tegen haar kinderen zeggen dat ze niet bang hoeven te zijn om haar te verliezen aan borstkanker. Haar man Brad Pitt stond altijd aan haar zijde. Ze wist dat een operatie de juiste keuze was. Het hele proces heeft de familie nog dichterbij elkaar gebracht.

Lees de column van Angelina >>

Beeld: Helga Esteb / Shutterstock.com