×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

7 soorten oordoppen op een rij

Oordoppen
28.10.2018 - Redactie

Oordoppen zijn handig om omgevingsgeluid te dempen of om in het vliegtuig de luchtdruk te reguleren. Er zijn meer soorten oordoppen dan je denkt.


Welke soorten oordoppen zijn er?
Er zijn verschillende manieren om je oren te beschermen, waarvan universele (dus niet op maat gemaakte) oordopjes de meest gangbare is. Universele oordopjes zijn er in allerlei soorten en maten en bij het kiezen ervan is het goed om met een aantal aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld: in welke omgeving wil je ze gebruiken, wat voor soort bescherming heb je nodig en wat vind je belangrijk op het gebied van pasvorm en comfort? Sommige oordopjes bevatten speciale filters, die ervoor zorgen dat een bepaald type geluid – zoals verkeerslawaai of muziek – wordt gedempt, maar je omgevingsgeluid nog wel voldoende hoort en je geen ‘afgesloten’ gevoel hebt. Sommige universele oordoppen gooi je na één keer gebruiken weg, maar veel soorten zijn ook vaker te gebruiken.

Lees ook: Hoe weet je dat je gehoorschade hebt opgelopen?


Alpine Swim Safe
Prijs: €12,95 via Bol.com

Speciale zwemoordopjes, die voorkomen dat er water in het oor komt. Ook geschikt om mee te douchen. AlpineThermoShape thermoplastisch materiaal, hypoallergeen, bevat geen siliconen en geeft geen allergische reacties.

Pluspunten: De oordopjes vormen zich naar je oor, waardoor ze goed op hun plek blijven zitten.
Minpunten: Als je een relatief grote gehoorgang hebt, kunnen deze oordopjes te klein uitvallen.
Bijzonderheden: Je krijgt er een handig opbergdoosje bij dat je tijdens het zwemmen kunt bevestigen om je pols of aan de rits van je wetsuit.


Proplugs Vented
Prijs: €19,95, meer informatie via de website

Dit zijn oordopjes die bescherming bieden tegen water, stof, vuil, geluid en luchtdrukverschillen. Speciaal aanbevolen aan duikers. Ze zijn gemaakt van kraton thermoplastisch materiaal.

Pluspunten: Gaan niet diep de gehoorbuis in, maar dichten de oorschelp af. Hierdoor zijn ze heel geschikt wanneer je snel last hebt van irritatie in de gehoorgang.
Bijzonderheden: Als je voor het eerst Proplugs aanschaft, is het gebruik van een passet (à €7) noodzakelijk om de maat te bepalen.


Pluggerz Uni-Fit Sleep
Prijs: €9,95, via Pluggerz

Deze variant van Pluggerz is gemaakt om lekker te kunnen slapen in een luidruchtige omgeving. Gemaakt van duurzaam en flexibel anti-allergisch siliconenmateriaal dat lang meegaat.

Plusunten: De filters houden hinderlijke geluiden tegen, zonder je oor volledig af te dichten. Daardoor hoor je snurkende partner niet, maar je wekker wel.
Bijzonderheden: De oordopjes zijn zo zacht dat ze niet hinderlijk zijn als je op je zij slaapt.


Ohropax Classic
Prijs: €2,65 of €12,95 voor 12 sets via Bol.com

Ohropax zijn kneedbare wasbolletjes die de oren beschermen tegen hard geluid. De was bestaat uit verschillende soorten vaseline- en paraffinewas, beschermd in katoenen watten.

Pluspunten: Doordat de oordopjes de gehoorgang afdichten zijn ze ook geschikt om mee te zwemmen. Ze zijn heel makkelijk in gebruik en als je kleine gehoorgangen hebt, kun je het bolletje makkelijk kleiner maken.
Minpunten: De bolletjes zijn vrij vettig en laten een waxachtig laagje achter in je oor. Niet schadelijk, wel vervelend. Stop ze als je gaat slapen goed in je oor, anders kleeft de was de volgende ochtend in je haar.
Bijzonderheden: Deze oordopjes bestaan al honderd jaar en de formule is sindsdien nagenoeg onveranderd.


Thunderplugs
Prijs: vanaf €9,95, onder andere via Bol.com

Thunderplugs heeft oordopjes voor bij concerten en feesten, maar ook geschikt voor andere doeleinden. Er is ook een variant speciaal voor motorrijders.

Pluspunten: Dankzij het special geluidsfilter hoor je de muziek nog goed, maar wel een aantal decibel zachter. Dopjes worden geleverd met handige sleutelhanger, waarin je ze kunt opbergen.
Minpunten: Het materiaal is vrij hard, wat de pasvorm niet voor iedereen ten goede komt.
Bijzonderheden: Deze oordopjes zijn als beste getest door consumentenprogramma Kassa.


Otalgan Earplanes volwassen
Prijs: €9,10, via Bol.com

Last van je oren in het vliegtuig? Deze drukregulerende oordoppen maken het iets minder vervelend.

Pluspunten: Verminderen oorpijn bij het stijgen en dalen. Een half uur voor het stijgen of dalen aanbrengen.
Bijzonderheden: Ook verkrijgbaar in een variant speciaal voor kinderen.


Op maat gemaakte oordopen
Via de hoorspecialist

Op maat gemaakte oordoppen worden speciaal voor jou gemaakt bij de hoorspecialist.

Pluspunten: De oordoppen zijn speciaal voor jou gemaakt, ze zitten daardoor comfortabel en je verliest ze niet.
Minpunten: Op maat gemaakte oordoppen zijn niet goedkoop, ze kunnen makkelijk boven de honderd euro kosten.


Slaap je liever met rustgevende geluiden op de achtergrond? Dan zijn deze oordoppen van Bose misschien iets voor jou.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Endometriose

17.11.2018 - Endometriose is een vrouwenziekte die pijn kan veroorzaken en in uitzonderlijke gevallen zelfs kan leiden tot onvruchtbaarheid. Wij zetten een aantal zaken op een rij die handig zijn om te weten over endometriose. Lees verder

Wat is intermittent fasting?

16.11.2018 - Intermittent fasting, oftewel ‘met tussenpozen vasten’, is een manier van eten waarbij je een periode van 12 tot 18 uur of een dag niet of weinig eet. Lees verder

Eenfasepil

03.11.2018 - Wil je de pil doorslikken zonder stopweek? Check dan eerst of de pil die jij slikt daarvoor geschikt is. Lees verder

Koud afdouchen

02.11.2018 - Annemiek doucht dertig dagen lang na het warm douchen zestig seconden met koud water. Merkt ze verschil aan het eind van de maand? Lees verder

Vitamine B-tekort

30.10.2018 - Vermoed je dat je een vitamine B-tekort hebt? Hier kun je op letten. Lees verder

Cafeïne in thee

29.10.2018 - We krijgen cafeïne vooral binnen door het drinken van koffie of thee. Dat er cafeïne in thee zit, is bij de meeste mensen bekend. Maar hoeveel cafeïne zit er in een kop thee? Lees verder

Oordoppen

28.10.2018 - Oordoppen zijn handig om omgevingsgeluid te dempen of om in het vliegtuig de luchtdruk te reguleren. Er zijn meer soorten oordoppen dan je denkt. Lees verder

Ontsmettingsmiddelen

28.10.2018 - Waarmee kun je een wondje het best ontsmetten? Santé zet zes ontsmettingsmiddelen voor je op een rij. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 129 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Je bent vandaag lekker op dreef. Het gaat allemaal als vanzelf. Misschien is…

» Naar de daghoroscopen