×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wat je moet weten over bed bugs

Bed bugs
02.07.2018 - Redactie

Als je pech hebt, kun je op vakantie kun je bed bugs tegenkomen. Mocht dat gebeuren, zorg dan in ieder geval dat je ze niet mee naar huis neemt. Weet jij hoe je bed bugs kunt herkennen?


1. Doe een snelle check
Bed bugs houden zich vaak schuil in de naden van het matras, in kieren van het bed of het nachtkastje. Controleer die plekken voor je in bed duikt.

Waar je verder op kunt letten
Let op of je kleine bloedvlekjes ziet op het laken of de kussenslopen. Verder vervellen bed bugs als ze groeien en dan kunnen ze een oranje velletje achterlaten. De ontlasting ziet eruit als een klein zwart penstipje op het matras of de lakens.

2. Leg je bagage niet meteen op bed neer
Mocht je kamer besmet zijn met bed bugs, wil je de beestjes niet in je koffer. De beste plek voor je koffer is in de badkamer, omdat daar meestal een gladde tegelvloer is. Daar kunnen bed bugs niet goed op lopen en daarom is de kans op het verspreiden van bed bugs in de badkamer het kleinst.

3. Google je accommodatie van tevoren
Voorkomen is beter dan genezen. Google de naam van je hotel of hostel van tevoren in combinatie met het de woorden 'bed bugs'.

Hoe zien de beten van bed bugs eruit?
De beten van een bedwants zijn moeilijk te herkennen. Het zijn rode bultjes, die lijken op veel andere insectenbeten. Vaak komen ze voor in een rijtje van meerdere bultjes, dat is een kenmerk waar je op kunt letten. De bulten kunnen een paar dagen blijven jeuken.

Wat moet je doen als de kamer besmet is?
Het belangrijkst is dat je de bed bugs niet meeneemt naar huis of een volgende accommodatie. Controleer de naden van je koffer of backpack. Stop je spullen in een vuilniszak. Kleding kun je wassen op 60 graden of 24 uur in de vriezer leggen om van de bed bugs af te komen.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Aanslag op je tanden

17.09.2018 - Je dagelijkse dosis koffie en thee kan zorgen voor aanslag op je tanden Met deze tips voorkom je dat. Lees verder

Je spijsvertering: stap voor stap

12.09.2018 - Je spijsvertering is een superslim systeem dat veel invloed heeft op hoe goed je je voelt. Hoe werkt het precies? Lees verder

Papiersnee pijn

08.09.2018 - Een snee door papier is vaak amper zichtbaar, maar de pijn kan venijnig zijn. Hoe komt dat? Lees verder

Total body scan

05.09.2018 - Waarom wel een APK voor je auto, maar niet voor je lijf? Lees verder

Extra gewicht meegenomen van vakantie?

05.09.2018 - Advertorial - Genoten van milkshakes aan de Spaanse kust? Je raakt het extra gewicht weer kwijt met Cambridge Weight Plan. Lees verder

Heb ik zware botten?

31.08.2018 - Zijn zware botten een (slap) excuus? Lees verder

Wond spoelen

31.08.2018 - Even niet opletten in de keuken en je vingers zijn gefileerd in plaats van de vis. Of er komt een kind huilend binnen met een schaafwond. Hoe ontsmet je deze wondjes nu het best? Lees verder

6 redenen waarom je gewicht schommelt

30.08.2018 - De ene dag kun je zomaar meer wegen dan de andere dag. Dus ben je sinds vorige week twee kilo 'aangekomen'? Geen paniek. Misschien is er een van deze dingen aan de hand. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Je krijgt te kampen met een financiële tegenvaller. Je zult dus weer aan het…

» Naar de daghoroscopen