×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wat je moet weten over bed bugs

Bed bugs
02.07.2018 - Redactie

Als je pech hebt, kun je op vakantie kun je bed bugs tegenkomen. Mocht dat gebeuren, zorg dan in ieder geval dat je ze niet mee naar huis neemt. Weet jij hoe je bed bugs kunt herkennen?


1. Doe een snelle check
Bed bugs houden zich vaak schuil in de naden van het matras, in kieren van het bed of het nachtkastje. Controleer die plekken voor je in bed duikt.

Waar je verder op kunt letten
Let op of je kleine bloedvlekjes ziet op het laken of de kussenslopen. Verder vervellen bed bugs als ze groeien en dan kunnen ze een oranje velletje achterlaten. De ontlasting ziet eruit als een klein zwart penstipje op het matras of de lakens.

2. Leg je bagage niet meteen op bed neer
Mocht je kamer besmet zijn met bed bugs, wil je de beestjes niet in je koffer. De beste plek voor je koffer is in de badkamer, omdat daar meestal een gladde tegelvloer is. Daar kunnen bed bugs niet goed op lopen en daarom is de kans op het verspreiden van bed bugs in de badkamer het kleinst.

3. Google je accommodatie van tevoren
Voorkomen is beter dan genezen. Google de naam van je hotel of hostel van tevoren in combinatie met het de woorden 'bed bugs'.

Hoe zien de beten van bed bugs eruit?
De beten van een bedwants zijn moeilijk te herkennen. Het zijn rode bultjes, die lijken op veel andere insectenbeten. Vaak komen ze voor in een rijtje van meerdere bultjes, dat is een kenmerk waar je op kunt letten. De bulten kunnen een paar dagen blijven jeuken.

Wat moet je doen als de kamer besmet is?
Het belangrijkst is dat je de bed bugs niet meeneemt naar huis of een volgende accommodatie. Controleer de naden van je koffer of backpack. Stop je spullen in een vuilniszak. Kleding kun je wassen op 60 graden of 24 uur in de vriezer leggen om van de bed bugs af te komen.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Tips tegen blauwe plekken

19.07.2018 - Ben je bont en blauw? Vier remedies om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Lees verder

Tips tegen muggen

17.07.2018 - Word je lekgeprikt door muggen? Wij delen een aantal tips om muggen weg te houden. Lees verder

Waarom krijg ik zo snel blauwe plekken?

13.07.2018 - Soms weet je precies na welke botsing met welke tafelhoek je een blauwe plek hebt opgelopen. Andere keren lijken ze uit het niets te verschijnen. Lees verder

7 mogelijke oorzaken van rode ogen

13.07.2018 - Ben je ziek? Heb je gehuild? Heb je wel geslapen? Als je rode ogen hebt, kan dat je veel vragen opleveren. De volgende zeven dingen kunnen zorgen voor rode ogen. Lees verder

Jezelf wegen: hier moet je op letten

12.07.2018 - Wat kan er misgaan als je op de weegschaal gaat staan? Meer dan je denkt. Dit zijn 5 aandachtspuntjes. Lees verder

Waarom rekken we ons uit als we wakker worden?

08.07.2018 - Jezelf uitrekken voelt niet alleen goed, het helpt je bij het wakker worden door de volgende drie voordelen. Lees verder

6 oorzaken van vervellende voeten

07.07.2018 - Hangen de vellen aan je voeten? Dat kan aan één van deze oorzaken liggen. Lees verder

Keratosis pilaris

06.07.2018 - Heb je last van rode en droge bultjes aan de achterkant van je bovenarmen? Grote kans dat het keratosis pilaris is. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 125 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je hebt een meningsverschil over kwaliteit. Heb je echt gelijk of ben je…

» Naar de daghoroscopen