×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kookt water sneller in de bergen?

Kookt water sneller in de bergen?
24.09.2016 - Redactie

Feit of fabel?


Het kookpunt van water ligt bij 100 graden Celcius. Dat geldt bij een 'normale luchtdruk' op zeeniveau.

In de bergen is de luchtdruk lager. En inderdaad, water kookt bij een lage luchtdruk sneller. In de Alpen kookt water bijvoorbeeld al bij 90 graden Celcius. Op grotere hoogten kan water bij een nog lagere temperatuur al koken. Dat betekent niet dat je eitje in de bergen sneller klaar is. Je zult langer moet wachten voordat je ei hardgekookt is. Als de luchtdruk heel laag is, kun je het best een snelkookpan gebruiken. Deze zorgt voor een hoge luchtdruk in de pan.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Daghoroscoop
Stier

Het lijkt wel of je altijd hard moet werken. Of zou het zo zijn, dat je gewoon…

» Naar de daghoroscopen

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!