×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango
19.10.2017 - Redactie

Het oprollen is even oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt, staan spring rolls binnen no time op tafel.


Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. - Weektijd: 4 min.

  • 150 g mihoen
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • een paar druppels citroensap
  • 10 rijstvellen
  • 5 plakken gerookte zalm
  • 1 handvol mesclun (slamelange)
  • een paar blaadjes koriander

Voor de sinaasappelsaus

  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • zout en peper

Bereiding
1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Schil de mango en avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes avocado met citroensap tegen het verkleuren. Halveer de plakken zalm.
3. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met een halve plak zalm en wat mesclun. Voeg een beetje mihoen en plakjes avocado en mango toe. Bestrooi met koriander.
5. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de sinaasappelsaus erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas

Wat vind je ervan?

Reacties

De beste culinaire bestemmingen

23.11.2017 - Is het eten een hoogtepunt van je dag als je op vakantie bent? Caterwings stelde een ultieme foodie-bucketlist samen met daarop de honderd beste culinaire steden. Lees verder

avocado

21.11.2017 - Van de eigenaren van The Avocado Show, het avocadorestaurant in Amsterdam is er nu een avocadowinkel, waar je nooit meer misgrijpt als het gaat om eetrijpe avocado's. Lees verder

Zo maak je een avocadoroos

21.11.2017 - Colette Dike kun je gerust the queen van avocadorozen noemen. Je hebt de kunstwerkjes vast wel eens op Instagram voorbij zien komen. Het goede nieuwe als je het zelf wil proberen: het is niet zo moeilijk als het eruit ziet. Lees verder

Koken met paddestoelen

20.11.2017 - Paddestoelen barsten van de vitaminen en mineralen en je kunt ze op allerlei manieren klaarmaken. Lees verder

Kun je pepernotendeeg invriezen?

19.11.2017 - Dit trucje kan handig zijn de komende maand. En we kunnen er kort over zijn. Lees verder

Recept om zelf kruidnoten te bakken

18.11.2017 - Een gezellige bezigheid voor dit weekend: kruidnoten bakken. Als je nu alvast oefent, weet je bijna zeker dat ze 5 december niet zullen mislukken. Lees verder

Schoonmaken met brood

17.11.2017 - Een keer iets anders dan wentelteefjes maken van oud brood. Lees verder

Is het recept van Nutella veranderd?! Hoe zit dat?

15.11.2017 - De afgelopen tijd woedde er online een ware #nutellagate. Fans zijn woedend over het feit dat het recept van Nutella blijkbaar zomaar is veranderd. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 123 |
Daghoroscoop
Boogschutter

Jij zult een paar beslissingen moeten nemen. Deze beslissingen zijn van grote…

» Naar de daghoroscopen

Mis niets van Santé

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!