×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango
19.10.2017 - Redactie

Het oprollen is even oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt, staan spring rolls binnen no time op tafel.


Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. - Weektijd: 4 min.

  • 150 g mihoen
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • een paar druppels citroensap
  • 10 rijstvellen
  • 5 plakken gerookte zalm
  • 1 handvol mesclun (slamelange)
  • een paar blaadjes koriander

Voor de sinaasappelsaus

  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • zout en peper

Bereiding
1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Schil de mango en avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes avocado met citroensap tegen het verkleuren. Halveer de plakken zalm.
3. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met een halve plak zalm en wat mesclun. Voeg een beetje mihoen en plakjes avocado en mango toe. Bestrooi met koriander.
5. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de sinaasappelsaus erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

De 50 beste restaurants ter wereld

20.06.2018 - Om weg te dromen bij de menukaarten, óf om je volgende vakantiebestemming te bepalen? Lees verder

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je levenslustige houding heeft een goede invloed op de werkssfeer. Jij bent in…

» Naar de daghoroscopen