×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango
19.10.2017 - Redactie

Het oprollen is even oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt, staan spring rolls binnen no time op tafel.


Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. - Weektijd: 4 min.

  • 150 g mihoen
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • een paar druppels citroensap
  • 10 rijstvellen
  • 5 plakken gerookte zalm
  • 1 handvol mesclun (slamelange)
  • een paar blaadjes koriander

Voor de sinaasappelsaus

  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • zout en peper

Bereiding
1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Schil de mango en avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes avocado met citroensap tegen het verkleuren. Halveer de plakken zalm.
3. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met een halve plak zalm en wat mesclun. Voeg een beetje mihoen en plakjes avocado en mango toe. Bestrooi met koriander.
5. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de sinaasappelsaus erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw fantasie kent geen grenzen vandaag. Dat is heel goed, mits je daar zelf…

» Naar de daghoroscopen