×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hier zou je tijd voor moeten maken

Hier zou je tijd voor moeten maken
06.07.2017 - Redactie

Drukte is geen excuus. Voor deze 5 dingen zou je altijd tijd vrij moeten maken.


1. Voor jezelf zorgen
Als het om anderen gaat, maak je altijd tijd vrij, maar in drukke periodes wil je jezelf nog weleens vergeten. Wees ook eens wat milder voor jezelf. Hoe zou je omgaan met een vriendin? Je verdient minstens dezelfde behandeling van jezelf.

2. Gezond eten
Echt niet alles wat je eet hoeft supergezond te zijn, maar een gezonde basis kan je helpen om gezond eten makkelijker te maken. Welke producten eet je veel? Verdiep je eens in de etiketten van je favoriete en vergelijkbare producten. Misschien vind je een gezonder alternatief. Maak tijd om te koken. Vries eventueel porties in voor de momenten dat je weinig tijd hebt.

3. Genieten
Het is leuk om toe te leven naar grote gebeurtenissen, zoals de reis die je aan het plannen bent, maar vergeet niet te genieten van de kleine alledaagse momenten. De zonsopgang als je naar je werk fiets, een lekker dessert, fluitende vogels, een lach op iemands gezicht.

4. Goede gesprekken
Kom achter de computer vandaan en leg je telefoon weg. Maak tijd voor een goed gesprek met je partner, kinderen of vrienden. Een attente e-mail is veel waard, maar het kan niet tippen aan een goed face to face gesprek.

5. Niks
Misschien zit een hele dag niksen er tegenwoordig niet in, maar je kunt wel een groot kruis in je agenda zetten op een ochtend, middag of avond. Zo houd je een paar uur vrij die je zelf kunt invullen. Het maakt je geen slechte moeder, vriendin of partner als je jezelf even afsluit, het maakt je een leuker mens.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Deze serie is voor iedereen die niet kan opruimen

21.02.2018 - Marie Kondo goes Netflix. Lees verder

5 tips om meer energie te krijgen

18.02.2018 - Heb je een futloos en lusteloos gevoel? Met deze vijf tips zorg je voor hernieuwde energie. Lees verder

Liefde gaat door de maag

17.02.2018 - Een goede eerste date blijkbaar ook. Lees verder

Zo haal je meer uit HSP met mindfulness

16.02.2018 - Ben je een Hoog Sensitief Persoon? Met mindfulness kun je je het beste uit je eigenschappen halen. Gastblogger en auteur over mindfulness Marisa Garau deelt in deze blog haar praktische tips. Lees verder

11 romantische films om vandaag op Netflix te kijken

14.02.2018 - Toegegeven, de romantische films op Netflix zijn misschien geen pareltjes, maar soms is het heerlijk om een film te kijken waarbij je niet hoeft na te denken. Lees verder

Inspiratie-tips om die laatste winterweken door te komen

14.02.2018 - Ben je niet vooruit te branden, heb je nul inspiratie en lijkt er geen einde te komen aan de winter? Lees verder

Op welke temperatuur kun je het best wassen?

11.02.2018 - Welk programma kun je het best gebruiken om je kleding schoon te krijgen en mooi te houden? Lees verder

3x alternatief voor hout stoken

10.02.2018 - Een houtkachel of een vuurkorf is superknus in de winter, maar wist je dat zo'n vuurtje schadelijker voor je gezondheid is dan je misschien denkt? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |
Mis niets
Daghoroscoop
Vissen

Jij zit niet lekker in je vel en om dat te vergeten stop jij je helemaal vol.…

» Naar de daghoroscopen