Placeholder

Yvonne blog 4: Aftellen

Yvonne (29) fietst zaterdag mee met de Zuiderzee Klassieker. Het wordt haar eerste tocht van 220 kilometer. Is ze er klaar voor?

Yvonne: De lange tocht van 220 km zit eraan te komen. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Fietsen, fietsen en nog eens fietsen…zodat er geld binnen komt voor onderzoek naar darmkanker. Ik zie nu op de website dat er al meer dan 60.000 euro binnen is gehaald en dat er ruim 500 mensen meefietsen op de drie afstanden. Super! Sponsoren kan nog steeds. Kijk daarvoor op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Primeur
Nog niet eerder heb ik 220 km op de racefiets afgelegd, 180 km is mijn langste rit tot nu toe geweest. Dit wordt een primeur wat dat betreft! Ik heb geen idee hoe lang we erover zullen doen maar daar gaat het ook niet om. Uitfietsen, toeren, genieten, bewust zijn van het feit dat mijn lijf dit soort dingen aan kan. Dat ik gezond ben en een lijf heb dat belast kan worden, mits je er goed voor zorgt.

Schitterend weer
Komende week ga ik daarom rustig aan doen: een beetje doorsporten maar niet te lang en te vaak. Op dit moment voel ik nog spierpijn van gisteren en die moet zaterdag geheel verdwenen zijn. Als training heb ik gisteren een mooie duathlon gereden/gelopen in het bos, heerlijk was het! En erg goed weer overigens. Duimen dat het volgende week ook zo zal zijn! Dan kan ik heerlijk in mijn korte broek fietsen, even mijn witte benen laten schitteren, haha! Nog één keer, voordat we de winter in gaan… dat zou zo mooi zijn. Dan kan de racefiets daarna gepoetst en al op stal.

Tot zaterdag
Mijn team is overigens trouwens veranderd sinds mijn vorige blog: Siegrid kan helaas niet meer mee, maar Edith en May zijn erbij gekomen, hartstikke fijn! Ons team bestaat nu dus uit vijf dames. Om 7.30 uur zullen we aan de start verschijnen zaterdag. Zien we je dan? Later op de dag mag ook natuurlijk, bij de finish!

Yvonne, we wensen je heel veel succes. You can do it!