Placeholder

Yvonne blog 3: kilometers maken

Yvonne (29) traint voor de Zuiderzee Klassieker. Op 28 september 2013 fietst ze 220 kilometer. Voor Sante.nl blogt ze over haar voorbereidingen.

Yvonne: Intussen ben ik alweer behoorlijk wat kilometers verder. Afgelopen week wel iets minder kilometers gemaakt dan ik wilde. Vorig weekend kwam ik namelijk thuis na een toertocht vanuit Soest van 120 kilometer en stond mijn huis vol familie en vrienden, surprise! Omdat ik 30 jaar ben geworden, had Werner samen met mijn vriendinnen een feest georganiseerd, echt super! Dat werd een latertje, dus zondag geen puf om te fietsen.

Vier weken voor de grote finale
Maandag wel weer extra mijn best gedaan op de spinning bij de workout met aansluitend een stuk hardlopen. Vanaf oktober start namelijk weer het offroad duathlon circuit, dat is een combinatie van mountainbiken en hardlopen. De hardloopspieren moeten ook weer wat aandacht krijgen. Maar de fietsspieren het meest. Nog vier weken te gaan en dan is het zover. Ben benieuwd hoe het zal zijn: wel of geen wind tegen de dijk op? Regen of droog? Goede benen of niet? Hoe dan ook, uitfietsen dat gebeurt sowieso. Met mijn teamies moet dat lukken.

Zij zijn ondertussen ook hard aan het trainen. Jacomina is terwijl ik dit schrijf bezig met de Ultra-trail du Mont Blanc, een (hard)looproute van 168 km met 9600 hoogtemeters. Ja, het is echt zoveel kilometer, ongelofelijk. Bikkel dat ze is! Eline is ook lekker bezig: 22 juli heeft ze haar eerste hele triathlon gefinished in Roth, Duitsland. Daar zit 180 km racefietsen in. Reken er nog 40 km bij en je hebt de Zuiderzee Klassieker-afstand. En Eline heeft nu nog twee achtste triathlons op het programma staan. Sigrid heeft even wat meer gemountainbiked de afgelopen periode, want ze had een wedstrijd die eraan kwam. Ze is in het midden van het klassement geëindigd tussen de mannen, goed he? En als training heeft ze onlangs nog een rondje IJsselmeer van 200 km gedaan.

Als ik dit zo allemaal opschrijf, krijg ik bijna het gevoel te weinig te trainen. Denk dat het wel meevalt. Gisteravond na het werk 97 km gefietst en ik ga zo hardlopen in het bos. Zitten op een zadel is nu even niet lekker want ik heb een pijnlijk schuurplekje aan de binnenkant van mijn bovenbeen, vorige week opgelopen tijdens een toertocht. Waarschijnlijk door zweten en wrijving tussen huid, broekje en zadel. Dan maar op een andere manier doortrainen. De planning voor de komende vier weken ga ik nu afmaken; nog een paar lange toertochten, spinning-lessen en fietstrainingen van mijn vereniging Hellas (triathlon) en dan zijn we er klaar voor!