Placeholder

Yvonne blog 2: toertocht

Yvonne (29) traint voor de Zuiderzee Klassieker. Op 28 september 2013 fietst ze 220 kilometer. Voor Sante.nl blogt ze over haar voorbereidingen.

Yvonne: Daar ben ik weer! Afgelopen week druk in training geweest voor de 220 km die ik tijdens de Zuiderzee Klassieker zal fietsen. Ik probeer mijn trainingen enigszins vooruit te plannen. Met name in de weekenden kan ik lange afstanden fietsen en uren maken. Doordeweeks, na mijn werk, is twee uur fietsen zo’n beetje de max.

Afgelopen zaterdag heb ik eerst heerlijk uitgeslapen en mijn boodschappen gedaan. Daarna heb ik rond etenstijd in het bos 50 km op de mountainbike gecrosst. Vanwege het tijdstip waren er nauwelijks mensen in het bos te bekennen; wat een rust. De natuur rook heerlijk en onderweg ik heb nog drie reeën van dichtbij gezien; gaaf gezicht!

Toeren door Nederland
Op zondag 4 augustus heb ik een toertocht vanuit Driebergen-Rijsenburg (Utrechtse Heuvelrug) gereden van 180 km. Mijn vriend, zijn broertje en ik waren van plan om een kortere tocht te maken, maar het zou een mooie, zomerse dag worden, dus we besloten een stuk verder te fietsen. De wekker ging om 6.30 uur; best vroeg voor een zondagochtend, dus eerst een diepe zucht. ‘Moet ik eruit? Echt? Toen bedacht ik me: ‘Oh ja, toertocht! Trainen, voor de Zuiderzee Klassieker! Kom op, let’s go!’ Yoghurt met muesli, glas water, repen en gevulde bidons mee voor onderweg, zonnebrand, helm, handschoenen, fiets…ik ben er klaar voor.

De toertocht was fantastisch, 80 km ging over alle klimmetjes die de Utrechtse Heuvelrug rijk is en de overige 100 km ging richting Oosterbeek, Arnhem en Wageningen. In totaal hebben we zo’n 1400 hoogtemeters gepakt, dus het zuur zat aan het einde van de rit wel aardig in de (boven)benen. Onderweg is er een dame, Siegrid, bij ons aangehaakt. Wij kenden haar niet, maar ze fietste alleen en we reden ongeveer hetzelfde tempo; gezellig! Met zijn vieren hebben we op die manier kilometer na kilometer getoerd met een fijn tempo, soms met elkaar, soms met een groter peloton. Iedereen genoot zichtbaar van de mooie tocht op een prachtige, zomerse dag.

Geen tijd voor een rustdag
Bij thuiskomst liet mijn maag van zich horen; eerst dus iets gegeten en gedronken. Na een lekkere douche en verdiend Italiaans ijsje gingen de benen omhoog; rust! Op maandag helaas geen rustdag; ik geef dan altijd spinningles. Nog een uur knallen dus. Gelukkig waren er veel enthousiaste mensen in de les dus dat uur kwam ik goed door. Rustig aan doen in mijn les omdat ik het hele weekend heb getraind kan ik niet; zwaar klimmen is zwaar klimmen! Mijn benen voelde ik wel, maar ik wist dat ik dinsdag en woensdag rustdagen had. Mooi moment om mijn planning volledig te maken, maar hierover volgende keer meer!

Leuk feitje: Siegrid gaat ook de Zuiderzee Klassieker fietsen! Ze heeft zich aangemeld bij mijn team, helemaal super! We zijn nu met vier dames. Wil jij ons sponsoren? Kijk op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Lees alle blogs van Yvonne.