Placeholder

Yvonne blog 1: trainen voor de Zuiderzee Klassieker

Yvonne (29) traint voor de Zuiderzee Klassieker. Op 28 september 2013 fietst ze 220 kilometer. Voor Sante.nl blogt ze over haar voorbereidingen.

Yvonne: Wat zou jij doen als jij je hobby kunt inzetten om geld op te halen voor een goed doel? Meedoen! Toch?

Ik ben Yvonne, 29 jaar oud en hou enorm van fietsen. Toen ik in 2012 in aanraking kwam met de Zuiderzee Klassieker kon ik helaas niet meedoen, maar ik wist gelijk zeker: in 2013 ben ik erbij. Voor degenen die de Zuiderzee Klassieker niet kennen; het is een fietstocht waarmee geld wordt opgehaald om onderzoek naar darmkanker te financieren, geïnitieerd door de Maag Lever Darm Stichting. Want helaas komt darmkanker vaak voor, darmkanker staat zelfs in de top drie van meest voorkomende vormen van kanker. Elke dag overlijden 13 mensen aan deze ziekte.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, gedaan? Ik ga 220 km op de racefiets afleggen. Althans, ik heb me voor deze afstand opgegeven. En ja, dat was vrije keus. Ik had ook voor 60 of 120 kilometer kunnen kiezen. Maar ik wil dat mijn sponsoren mijn sportieve prestatie ook als uitdaging zien, dus is het 220 km geworden.

220 km afleggen is een aardig stukkie. Dus ik ga niet alleen fietsen. Om het onderweg gezelliger te maken (en stiekem ook gemakkelijker ;-) ) rijden er in elk geval twee dames met mij mee, Jacomina en Eline. Ik ga proberen om nog een paar dames te motiveren mee te rijden. Verder ga ik mijn trainingen intensiveren. Met dit mooie weer heb ik gelukkig al wat kilometers kunnen maken, alleen wil ik nog de frequentie en afstanden vergroten. Er zal dus nog het één en ander moeten gebeuren de komende tijd.

De aankomende weken hou ik jullie op de hoogte van mijn voorbereidingen. 220 kilometer. Het wordt bikkelen, maar ik heb het ervoor over. Ik wil iets doen, iets doen tegen darmkanker.

Wil jij niet fietsen maar toch iets doen? Je kunt ons team natuurlijk ook sponsoren! Ga naar www.zuiderzeeklassieker.nl, ga naar deelnemers en zoek op Yvonne Huis in ’t Veld of ‘Zeesterren’. Help ons op weg naar een mooi sponsorbedrag!