Placeholder

Zo kies je een sportschool waar je ook echt naartoe gaat

Een sportschoolabonnement hebben is één ding. We willen er ook graag regelmatig gebruik van maken. Het helpt mee als de sportschool niet te ver weg is. Er is onderzoek gedaan naar hoe groot de afstand naar je sportschool in het ideale geval maximaal zou mogen zijn.

Uit ervaring blijkt: hoe verder weg de sportschool, hoe groter de stap om 's avonds nog de deur uit te gaan. Uit onderzoek blijkt dat de afstand naar de sportschool maximaal 4 mijl zou mogen zijn. Omgerekend is dat 6,4 kilometer. Mensen die binnen 6,4 kilometer van hun sportschool vandaan wonen, gaan gemiddeld vijf keer per maand sporten.

Er is een uitzondering
Er is een uitzondering. Voor speciale work-outs, zoals bijvoorbeeld een barrework-out, reizen mensen sneller verder. Waarschijnlijk omdat deze sporten duurder zijn. Geld kan een belangrijke stok achter de deur zijn om sporten vol te houden.

Heb je de keuze…
Heb je de keuze tussen een sportschool om hoek, of een fancy variant iets verder weg? Bepaal wat voor jou werkt. Een sportschool dichtbij kan ervoor zorgen dat je vaker gaat, maar uiteindelijk zijn doorzettingsvermogen en wilskracht bepalend. Zelfs mensen met een hometrainer op zolder slaan het sporten wel eens over.

Bron: Scienceofus | Beeld: Shutterstock