Placeholder

Yoga-reis: Tao, Tantra & Tea

Een yoga-clinic met uitzicht op de daken van het Paleis, de Nieuwe Kerk en de Bijenkorf. Een bijzondere locatie, maar ook een bijzondere clinic; gebaseerd op de elementen yin en yang en Tantra. Ondertussen geniet je van een bijpassende tea blend.

Tao
Yin Yoga is gebaseerd op het Taoïstische concept van yin en yang, het idee van tegenovergestelde krachten die elkaar nodig hebben om in balans te zijn. Yang staat voor o.a. mannelijk, verandering, beweging, actief en heet. Yin staat juist voor vrouwelijk, onbeweeglijk, stabiel, passief en koud.

In yoga verstaan we onder yang dynamische yogavormen, waarbij je snel van de een naar de andere pose beweegt. Yin Yoga daarentegen kenmerkt zich door een passieve stijl. Vanuit zachtheid, vriendelijkheid en heel veel geduld worden de yogaposes beoefend. Poses worden minutenlang vastgehouden om bindweefsel en gewrichten te versterken. Yin Yoga is ook een training voor de geest: minutenlang een pose vasthouden, is confronterend en tegelijkertijd diep ontspannend. Bij Yin Yoga handel je niet vanuit wilskracht, maar vanuit loslaten.

Tantra
In de westerse wereld kennen we meer waarde toe aan yang dan aan yin. Anat, een van de Nederlandse top-yogi’s, geeft je inzicht wat de waarde is van yin om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te zijn. Daarbij laat ze ons ervaren wat de relatie is tussen Yin Yoga en onze chakra’s- een traditie die voortkomt uit de Tantra-filosofie.

Tea
Speciaal voor deze clinic zal de eerste theesommelière van Nederland, health & food inspirator Kasia Vermaire een tea blend samenstellen die past bij de inhoud van Tao & Tantra.

Datum: 17 november 2012
Tijd: 16.00 tot 18.00
Locatie: Dec70, Damrak 70 (4de verdieping)

Er zijn nog een paar plaatsen over. Kijk voor meer informatie op Facebook en Stadswild.nl.