Placeholder

Vrouwen ergeren zich aan stinkende medesporters

Heerlijk, zo’n uurtje sporten, maar ’t brengt bij velen ook heel wat ergernissen met zich mee. Zo irriteert een kwart van de vrouwen zich vooral aan stinkende medesporters.

Stinkende sporters
Uit een sportonderzoek van Spiroflor Sport Warm onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat veel vrouwen een hekel hebben aan stinkende medesporters. Mannen storen zich hier minder aan. Zij ergeren zich er juist aan als medesporters stoer doen. Bovendien vindt een kwart van de ondervraagden dat sporten met een blote buik/bast écht niet kan (22 procent). Ook hoog opgetrokken witte sportsokken en het niet dragen van een sport-BH zijn een absoluut not done.

Hardlopen slecht voor je huid? >

Toch vinden de meeste Nederlanders het ’t leukst om samen te sporten. 44 procent van de sporters werkt zich het liefst alleen in het zweet. Opmerkelijk: vrouwen gaan het liefst doordeweeks sporten en mannen sporten aanzienlijk meer doordeweeks én in het weekend.

Afvallen
Verder blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders over het algemeen sporten om een betere conditie op te bouwen (62 procent) en omdat we ons er beter door voelen (52 procent). Ook sport een groot deel van de Nederlanders voor het sociale contact (19 procent). Bij een derde van vrouwen is afvallen ook vaak een belangrijke reden om naar de sportschool te gaan.

Lees ook: een beetje bewegen is ook gezond >