Recept voor kokospannekoekjes met banaanroom

Recept voor kokospannekoekjes met banaanroom

Move over stroop en poedersuiker. Deze kokospannekoeken met banaanroom zijn net even anders, maar zeker niet minder feestelijk.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 325 g suiker
  • 150 g boter
  • 250 ml slagroom
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • plantaardige olie, om te bakken
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 bananen

Aan de slag
Doe 250 g suiker met 100 g boter in blokjes in een steelpan met dikke bodem. Verhit, zonder roeren, tot de suiker smelt en goudbruin kleurt. Zo karameliseer je de suiker. Verwarm intussen in een tweede steelpan 125 ml slagroom. Schenk nooit koude room bij gloeiendhete karamel: spatgevaar! Schenk de warme room bij de karamel en roer goed. Schenk de karamelsaus in een sauskom of karafje en laat afkoelen.

Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, een mespunt zout en 75 g suiker. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los en schenk met de kokosmelk in het kuiltje. Klop met een garde vanuit het kuiltje alles tot een glad beslag. Smelt 50 g boter en roer dat ook door het beslag. Verhit een koekenpan en kwast in met olie. Schep er een juslepel beslag in en bak het pannenkoekje in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Ga zo door tot het beslag op is; laat de pannenkoekjes op keukenpapier uitlekken.

Klop intussen de resterende 125 ml slagroom stijf. Roer de crème fraîche los en spatel de slagroom luchtig erdoor. Pel de bananen en snijd ze schuin in dunne plakken. Stapel de pannenkoekjes op vier borden op, met de room en wat banaan ertussen. Schenk de karamelsaus erover.

Op zoek naar meer bijzondere pannekoekenrecepten? In het maartnummer van Santé vind je meer lekkere recepten.

Beeld en recept: BeeldigBeeld/StockFood