Pure chocolade verbetert atletische prestaties
15 september 2011
Goed nieuws! Pure chocolade zou, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, atletieke prestaties met vijftig procent verbeteren.
Het is dan misschien wel alleen getest op muizen van middelbare leeftijd, het geeft de sportieve medemens hoop. Amerikaanse onderzoekers hebben uitgezocht dat het stofje epicatechine, wat dus in pure chocolade zit, meer mitochondria aanmaakt (de kleine ‘batterijen’ die de macht van de cellen in ons lichaam versterken en zuurstof naar de spieren verschepen). Dit resulteerde in het geval van de muizen in meer energie. Daarnaast waren de muizen die het stofje kregen toegediend net zo fit als de muizen die al tijden aan het trainen waren.
Lees ook: koffiedrinken zit in de genen >
Dr. Moh Malek, van de Wayne State University in Detroit, legt het uit op DailyMail.co.uk: ‘Sporten, zoals rennen en fietsen, staat bekend om het verhogen van het aantal mitochondria in de spiercellen.’ De onderzoekers hopen dat hetzelfde effect ook voor mensen geldt, vervolgonderzoek zal dat moeten uitwijzen.
Stukje chocolade, iemand?
(