Placeholder

Le Grand Départ in Utrecht

Utrecht is er klaar voor: Le Grand Départ. Wat is er allemaal te doen tijdens de start van de Tour de France?

De etappes
2 juli begint het spektakel met de ploegenpresentatie in Park Lepelenburg. 3 juli vind de  Carvane d’Utrecht plaats. Op 4 juli is etappe 1. Zondag 5 juli start, na allerlei festiviteiten in de ochtend, om 13.45 etappe 2 aan 't Goylaan. Meer informatie en het parcours vind je op Tourdefranceutrecht.com.

De reclamekaravaan
Ongeveer 2 uur voordat de wielrenners langskomen, komt de reclamekaravaan over het parcours. Het is een bonte stoet van 220 voertuigen. Bedrijven brengen hun product of dienst onder de aandacht en er worden cadeaus uitgedeeld: van flesjes water tot sleutelhangers en petjes. De reclamekaravaan vertrekt zaterdag om 12.00 en zondag om 11.10.

Tentoonstellingen over de Tour
In het Spoorwegmuseum vind je een tentoonstelling over de Tour de France. Vind je het een vreemde plek voor een tentoonstelling over de Tour? Dat is het niet. In de beginjaren liep de route van de Tour de France langs het Franse spoor. Er waren nog geen volgwagens, dus men verplaatste zich met de trein van de start naar de finish. In Museum van Zuilen vind je een expositie over Michel Stolker, de enige Utrechter die ooit de Tour de France reed.

Tour des Arts
Kunstenaar Daniel Roozendaal organiseert in Utrecht west Tour des Arts. Er zijn prachtige muurschilderingen van onder andere bekende wielrenners gemaakt. De grootste schildering vind je aan de Thomas à Kempisweg.

Festival Tournée de la Musique
Op het Domplein, Janskerkhof of ‘t Neude kun je 's avonds wat drinken en genieten van verschillende optredens. Meer informatie.

Wat ga jij dit weekend doen tijdens de start van de Tour de France?

Beeld