Placeholder

Inspiratie voor mooie wandelroutes

Als de zon doorbreekt, is het lekker om naar buiten te gaan voor een wandeling. Geen idee waar je wilt gaan wandelen? Dit zijn een aantal ideeën.

NS heeft 46 wandelingen voor je uitgestippeld, van station naar station of een wandeling met hetzelfde begin- en eindpunt.

Er zijn weer vier nieuwe wandelingen bij:

 • Park Lingezegen: Elst – Arnhem Zuid – Arnhem Centraal, 7,5, 9 of 16 km
  Deze wandeling komt langs drie NS-stations. Je loopt door het nieuwe landschapspark Park Lingezegen met dijkjes, sloten, jonge bosaanplant, maar ook eeuwenoude notenbomen. Het tweede deel van de route gaat door de uiterwaarden van de Rijn, het ruige Meinerswijk. Groen, maar toch vlakbij de bebouwing.
   
 • Fort de Roovere: Bergen op Zoom, 18 km – met bus 13 of 16 km
  Wandelen door uitgestrekte bossen, landgoederen en langs een oud fort dat deel uitmaakt van de West-Brabantse Waterlinie. Door het historische centrum van Bergen op Zoom loop je terug naar het station. Een mix van natuur en cultuur.
   
 • Land van Ravenstein: Ravenstein, 9 of 16 km
  Tussen Nijmegen en Oss slingert de Maas door een weids landschap met een paar oude dorpjes. Wandel door de uiterwaarden, volg stille asfaltweggetjes en maak ’s zomers de oversteek met het voetveer naar het middeleeuwse Batenburg.
   
 • De Bretten: Halfweg-Zwanenburg – Sloterdijk, 10 km
  Struinen door een ruig stukje natuur terwijl flats, spoorlijnen en snelwegen altijd in de buurt zijn. Deze avontuurlijke route is ook geschikt voor (oudere) kinderen: kruip samen onder omgevallen bomen door, klauter via een overstapje over hekken en steek de sloot over met een trekpontje.

Bron: NS / Stichting Wandelnet | Beeld: Shutterstock