Placeholder

Hardlopen met je baby: waar moet je op letten?

We zien het steeds vaker: ouders die hardlopen achter de kinderwagen. Waar moet je op letten bij hardlopen met een kinderwagen?

Waar let je op als je een kinderwagen koopt om mee te hardlopen?
– Controleer of de kinderwagen echt geschikt is om achter hard te lopen. Sommige merken raden hardlopen met hun kinderwagen zelfs expliciet af.
– Vaak mag je de kinderwagen pas gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden of een jaar, dat is iets om rekening mee te houden.
– Let erop dat de wagen stabiel, flexibel en wendbaar is. Je wilt niet te veel kracht hoeven zetten om de wagen te duwen of om een bocht te maken. En natuurlijk mag de wagen in geen geval omvallen.
– Kun je achter de kinderwagen hardlopen zonder met je benen tegen het onderstel aan te komen?
– Kies een kinderwagen met stevige gordels, goede grip voor je handen, handremmen en een polsband voor wanneer de kinderwagen op hol dreigt te slaan.
– Bol.com heeft een handige keuzehulp om een kinderwagen te kiezen. Je kunt daarin aangeven dat je gaat hardlopen met de wagen.

Speciale kinderwagens voor hardlopen
Onder andere Bugaboo speelt in op de hardlooptrend trend met een kinderwagen die speciaal geschikt is om achter hard te lopen. De Bugaboo Runner zorgt ervoor dat je in een goede houding hard kunt lopen, de banden vangen schokken van hobbels en bobbels in de weg op en met de handremmen kun je de wagen heel makkelijk afremmen of tot stilstand brengen. Je kunt zelf kiezen of je kindje naar jou kijkt of de wijde wereld inkijkt. Meer informatie vind je op de website van Bugaboo.

Beeld: Bugaboo Runner