Placeholder

Getest: Stand Up Paddling

Wat? SUP, een nieuwe watersport waarbij je staand op een board jezelf voortbeweegt met behulp van een peddel. Een soort combinatie van surfen en kanoën dus.

Met als voordeel: het is een stuk makkelijker dan surfen en het uitzicht staand vanaf de plank is een stuk beter dan zittend vanuit een kano.  Tijdens het Suppen moet je continu je spieren gebruiken om overeind te blijven en daarbij moet je ook nog peddelen. Een volledige workout dus!

Voor wie? Voor iedereen. Suppen is makkelijk te leren en zelfs voor de minder sportieve types prima te doen. De boards liggen heel stabiel en je hoeft geen geweldig boardgevoel te hebben om droog te blijven.

En? Leuk! Na het Suppen heb ik niet alleen een voldaan gevoel ik ben ook heerlijk ontspannen en heb zelfs een kleurtje op gedaan in het zonnetje. Ideaal voor de diegenen die graag eens aan watersport willen doen, maar geen zin hebben om uren lessen te volgen. Spierpijn heb ik de volgende dag wel, vooral in mijn armen en buik. Ik zou mezelf absoluut geen sporttalent willen noemen maar dit ging me best goed af en ik ben zelfs niet in het water gevallen.

Waar? Meren, rivieren, kanalen en sloten.. Als jezelf een board en peddel hebt kun je echt overal waar water is Suppen. Wil je gewoon eens af en toe Suppen dan kun je terecht bij verschillende surfwinkels en surfscholen die boards en peddels verhuren en clinics organiseren.

Ook leuk om aan mee te doen is de Naish SUP tour. Tijdens deze tour kun je op verschillende dagen en locaties kennis maken met de basis van Suppen en natuurlijk zelf het water op.

www.naishup.nl