Placeholder

De valkuilen van fitness!

Confession: Fitnessbijbel voor Vrouwen-live coach Marije bekent in haar derde column dat ze fitness saai vindt. Het is ook lastig vol te houden. Maar hoe zorg je dan dat je gemotiveerd sport? Marije vertelt het in haar derde column.

Persoonlijk hoop ik als iemand bij mij komt en zegt: ‘Ik wil gaan fitnessen’, dat hij of zij vrijwel direct richting de groepsleszaal loopt. Want eerlijk is eerlijk, fitness=saai! Ja, zelfs ik vind dat.

Discipline
Fitness is geweldig om je lijf te shapen, begrijp me niet verkeerd, maar je moet echt een ijzeren discipline hebben om zelfstandig te trainen. Oké, dat lukt soms nog wel, maar heb je ook de discipline om tot het gaatje te gaan? Om écht af te zien? Netjes de oefeningen uit te voeren en alle herhalingen af maken? Nee, ik denk het niet. Ik denk dat je stopt als je geen zin meer hebt en eerder stopt met de oefeningen als het pijn begint te doen.

Maar er zijn meer redenen waarom veel vrouwen (en mannen) het maar niet lukt om gemotiveerd te blijven en ze daardoor geen resultaat boeken.

De valkuilen van zelfstandig trainen in de fitness
Geen idee wat ze echt moet doen.
Ze denkt het goed te doen.
Ze stopt als het echt zwaar gaat worden.
Ze traint te lang hetzelfde rondje. Varieert niet vaak genoeg, geen idee ook hoe dat moet…
Ze doet geen test of meting.
Ze laat zich niet elke zes tot acht weken meten en evalueren.
Ze stelt geen doelen.

Als je meedoet met Fitnessbijbel voor vrouwen-Live leer je wat je moet doen zodat jouw sportcarrière niet de zoveelste mislukking gaat worden.

Let op: je hoeft geen lid te zijn van een sportclub. Bovengenoemde valkuilen gaan op voor alles en iedereen die besluit gezonder te gaan leven.

De grootste reden van mislukking is namelijk dat je zelfstandig aan de slag gaat. Nooit meer doen dus!

Marije

In november begint Fitnessbijbel Voor Vrouwen-Live. Je kunt je gratis opgeven via de website Fitnessbijbel Voor Vrouwen.