Placeholder

Bewegen tegen migraine

Goed nieuws voor sportliefhebbers! Uit een onderzoek van de Universiteit van Göteborg is gebleken dat lichaamsbeweging net zo goed werkt om migraine te voorkomen als medicatie.

In het onderzoek werden 92 mensen die last hadden van regelmatig terugkerende migraine verdeeld over drie groepen. Alle groepen kregen een behandeling die ervoor moest zorgen dat de migraine-aanvallen zouden verminderen. Één groep ging drie keer per week 40 minuten sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, de andere groep kreeg ontspanningsoefeningen en de derde groep werd het geneesmiddel topiramaat voorgeschreven.

Prikkels
Topiramaat is een medicijn wat wordt voorgeschreven om epileptische aanvallen te onderdrukken. Het beïnvloedt prikkels in de hersenen waardoor neurologen er ook voor kunnen kiezen om het voor te schrijven als middel tegen migraine. Zoals vaak bij geneesmiddelen werkt het niet bij iedereen zonder bijwerkingen.

Geregeld last van hoofdpijn? We zetten de boosdoeners op een rij >

Goed nieuws: het onderzoek heeft uitgewezen dat bij alle drie de groepen het aantal migraine-aanvallen af is genomen. Er is geen verschil ontdekt tussen de preventieve werking van de drie behandelingen. Een goed alternatief dus!

(