Placeholder

Aangekomen na de zomer

Nederlanders hebben zich flink laten gaan afgelopen zomer. Dit blijkt uit een enquête onder 1470 mensen van Valtaf.nl en GezondheidsNet.nl. Bijna de helft van de ondervraagden is een aantal kilo’s aangekomen. De voornaamste oorzaak hiervan is dat ze tijdens hun vakantie gewoon willen genieten.

De combinatie van vaker uit eten, meer alcoholische drankjes, hapjes, snacks en ijsjes, uitgebreidere hoofdmaaltijden en minder regelmaat heeft bij de ondervraagden gezorgd voor 1 tot 5 kilo extra gewicht. Aan de hoeveelheid beweging lag het niet, 45 procent bewoog evenveel als voor de zomer en een derde bewoog zelfs meer.

97 procent van de ondervraagden is vast besloten om na de zomer iets aan de extra kilo’s te doen. Voor driekwart van de ondervraagden is het aanleren van een gezonde levensstijl dé manier om van de overtollige kilo’s af te komen.

Slechts een klein deel van de ondervraagden, is niet van plan om iets aan de extra kilo’s te doen. Geld gebrek, geen motivatie, blessures en privéomstandigheden zijn hiervoor de belangrijkste redenen. Ook het feit dat ze eigenlijk wel tevreden zijn met hun lichaam is een belangrijke reden om niets aan de extra kilo’s te doen.