Placeholder

Hoe kun je er tijdens het sporten toch goed uitzien?

We weten allemaal dat sporten goed voor je is. Voor je lijf en ook voor je humeur. Maar als je dan in de spiegel kijkt en je rode hoofd, je zweterige kleding en je piekerige haar ziet, dan denk je alleen nog aan wat er allemaal nodig is om dat weer een beetje recht te trekken. Toch mag dat je niet weerhouden van een uurtje sportschool, zwembad of buiten sporten. Wat de truc is? Zorg dat je je goed voelt over jezelf. En vergelijk jezelf vooral niet met anderen die zonder enige moeite alle oefeningen afwerken.

Aan dat rode hoofd is niets te doen

Of toch wel? Je kunt, om te beginnen, trainen op je eigen niveau. Overmatige inspanning voegt niets toe, je loopt alleen maar kans op (lelijke) blessures. Liever wat meer herhalingen met wat rust tussendoor dan te zwaar gaan trainen. Aan een rood hoofd is niet helemaal te ontkomen, maar door na een serie oefeningen direct wat water te drinken zorg je er wel voor dat de warmte weer wat kan wegtrekken.

Zweterige kleding hoort er nu eenmaal bij

Van sporten ga je zweten, dat is een gegeven. En dat is ook direct een teken dat je lijf aan het werk is. Wist je dat je zelfs zweet in het zwembad? Het zweten kan er nogal onaantrekkelijk uitzien en voelen. Het is dan ook van belang dat je échte dames sportkleding draagt, bijvoorbeeld van Under Armour. Vergeet ook niet om een goede sportbh aan te schaffen! Deze kleding is ervoor gemaakt veel vocht te absorberen. Daarbij is deze kleding goed te wassen en snel te drogen. Zo ben je al snel weer klaar voor de volgende sportronde!

En wat moet je met dat piekerige haar?

Heb je een makkelijk kort kapsel, dan is het een kwestie van je hoofd even onder de kraan houden, je haar te drogen en je bent al snel weer toonbaar. Heb je lang haar? Doe dan vooral je haar in een staart(je) of een vlecht en draag een haarband om de pieken uit je gezicht te houden. Na het sporten was je je haar direct even en je kunt weer goed voor de dag komen.

Dit is een gesponsord artikel.