Placeholder

Ga er ook op uit als je minder mobiel bent

Het is verleidelijk om na een ziekte of ongeluk minder te gaan bewegen. Het kost je in eerste instantie zowel psychisch als lichamelijk overredingskracht om jezelf weer regelmatig in beweging te zetten. Je eigen beperkte mobiliteit moet echter geen reden zijn om maar achter de geraniums te blijven zitten.

Als je door omstandigheden zoals een ongeluk of ziekte tijdelijk minder mobiel bent geworden kan dat een negatieve impact op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid hebben. Zit je in een revalidatietraject dan kun je dit een extra zetje geven middels handige hulpmiddelen zoals een opvouwbare scootmobiel. Het is daarbij verstandig om niet op eigen houtje daarmee aan de slag te gaan. Overleg het altijd met je begeleider, die weet welke middelen voor jouw situatie het beste werken. 

Hulpmiddelen

Bij revalidatie zullen vaak ook hulpmiddelen van pas komen. Hiervoor zul je soms letterlijk en figuurlijk een drempel over moeten gaan. Zo zijn bijvoorbeeld Vegro hulpmiddelen niet alleen voor ouderen een uitkomst. Voor alle leeftijden zijn deze moderne hulpmiddelen van toepassing. Maak je er eenmaal gebruik van dan zul je merken dat het je een enorme boost in positief zelfvertrouwen geeft. 

Opvouwbare scootmobiel

Een optimale mobiliteit is niet alleen belangrijk in huis, maar juist daarbuiten heeft het grote invloed op je leven. Zolang je lichamelijk fit bent en geen last hebt van gebreken is het de normaalste zaak van de wereld dat je overal naartoe kunt gaan. Pas als je aan huis gebonden bent of wanneer je een heup of been hebt gebroken voel je je beperkingen. Toch wil je graag in beweging blijven en gezond eten. Niet alleen de noodzakelijke beweging is belangrijk ook prettige en gezellige uitjes zul je ook snel missen als je minder mobiel bent. Ben je een familiemens en was je gewend om regelmatig met je naasten op pad te gaan dan komt de klap hard aan als je door een lichamelijk ongemak aan huis gebonden bent. Er is echter een enorm handig hulpmiddel in de vorm van een opvouwbare scootmobiel dat uitkomst biedt. Zo kun je weer heerlijk op uit gaan naar een vakantiepark of dierentuin. Wat is er mooier dan met je kinderen of kleinkinderen op pad te gaan. Zo zijn bij Vegro demontabele of opvouwbare scootmobielen te verkrijgen, die je gemakkelijk uit elkaar kunt halen, zodat ze perfect in de kofferbak van jouw auto passen. 

Eenzame kerst

Een handig hulpmiddel kan je dus verlossen van een eenzame kerst. Wat dat betreft zijn er mogelijkheden genoeg om niet bij de kerstpakjes neer te gaan zitten. Neem vandaag nog de beslissing om jezelf optimale mobiliteit te geven. Een kerstwandeling op wielen of een bezoek aan een mooi kerstevent met je familie ligt voor velen binnen handbereik. 

Heb je thuis eenmaal de kerstboom in volle glorie staan, dan kun je er met een opvouwbare scootmobiel prima op uit gaan. Zo kun je bijvoorbeeld samen je partner of familie een bezoek plannen aan het betoverende lichtspektakel op Vliegveld Twenthe. De makers lieten zich inspireren door de unieke lichtspektakels in China. Dit event is met recht een lichtshow voor het hele gezin.

Dit is een gesponsord artikel.