Placeholder

Beginnen met hardlopen

De feestdagen van december zijn traditioneel de tijd om in de keuken de heerlijkste gerechten voor te bereiden. Daarbij voeren de vleesgerechten zoals de rollade en de kalkoen jaarlijks de boventoon. De goede voornemens voor gezonder eten en in beweging blijven schuiven we het liefst tot het nieuwe jaar door. Waarom vandaag niet beginnen om alvast een kickstart te hebben voor een actief en gezond nieuw jaar?

Sinds we veel thuis werken is gemiddeld aantal meters dat we afleggen flink afgenomen. Veel forenzen gaan op de fiets naar het plaatselijke treinstation of lopen naar het werk. Al deze kilometers worden met thuiswerken niet meer gemaakt. Twijfel je aan deze bewering, dan kun je dat heel makkelijk op je smartphone controleren. Op bijna alle mobiele telefoons staat namelijk standaard een gezondheidsapp met tal van mogelijkheden om je activiteiten en conditie te monitoren.

Ben je gebonden aan huis vanwege je thuiswerk dan is het juist des te makkelijker om juist nu te beginnen met hardlopen. Je hoeft niet lid van een club te worden, geen dure apparatuur te kopen of al over een goede conditie te beschikken. Je kunt eigenlijk vandaag al starten, zodat je in een maatje minder aan de kerstdis verschijnen. Wie wil dat nu niet. Een bijkomend voordeel is dat je na een rondje hardlopen en een heerlijke douche een enorme boost krijgt om actief en productief aan het werk te gaan. Je hoeft er niet elke ochtend als een speer vandoor te gaan, je mag ook joggen of trimmen, als je maar in beweging komt.

Hardloopschoenen

Het kan je misschien motiveren als je samen met iemand in de buurt de eerste stappen zet. Daarvoor heb je niet al te veel nodig. De basis wordt gelegd middels de aankoop van een paar goede hardloopschoenen. Laat de oude gympies of jaren niet gebruikt schoeisel voor wat ze is en koop echt schoenen van kwaliteit die naast souplesse ook voor de nodige stevigheid en demping zorgen. Dat laatste is belangrijk omdat de impact van elke hardloop stap behoorlijk groot is.

Kleding

Daarnaast is goede ventilerende kleding om je rondjes te maken een tweede belangrijke stap. Vind je het ook belangrijk om je prestaties bij te houden dan is het handig om een goede app op je mobiel te installeren. Eén van de bekendste die veel gebruikt wordt is die van Strava. Loop ook niet te hard van stapel maar bouw de intensiteit en de te lopen afstand geleidelijk op. En een warming-up en cooling down behoren vanzelfsprekend tot de standaardprocedure. 

Trimgroep

Vind je het toch lastig om jezelf elke ochtend te motiveren dan is aansluiting zoeken bij een plaatselijk trimgroep ook een uitkomst. Twee keer per week lekker met z’n allen trimmen is niet alleen gezellig maar je wordt door het groepsgebeuren meegenomen om elke keer aanwezig te zijn. Als laatste is een goede voeding iets waar je als tweede goede voornemen ook vandaag meteen mee van start kan gaan. 

Dit is een gesponsord artikel.