Placeholder

Praktische tips voor een make-over van de slaapkamer

Ben je helemaal uitgekeken op je slaapkamer? Bijvoorbeeld omdat hij al jaren geen make-over gehad heeft, de kleuren dof zijn geworden en de meubelen versleten raken? Of misschien is je smaak in de loop van de tijd gewoon veranderd. Dan is het tijd voor een make-over! Hup, alles de deur uit, en begin met een…

Ben je helemaal uitgekeken op je slaapkamer? Bijvoorbeeld omdat hij al jaren geen make-over gehad heeft, de kleuren dof zijn geworden en de meubelen versleten raken? Of misschien is je smaak in de loop van de tijd gewoon veranderd. Dan is het tijd voor een make-over! Hup, alles de deur uit, en begin met een schone lei. We geven je graag een paar handige tips om je slaapkamer helemaal opnieuw in te richten zoals jij dat wilt.

Bepaal je budget

Je kunt de herinrichting zo duur maken als je zelf wilt. Het kan ook heel verleidelijk zijn alles nieuw te kopen. Terwijl je misschien geen onbeperkt budget hebt. Bedenk dus goed wat je uit wilt geven en waaraan. Soms kunnen bepaalde meubelen in je slaapkamer bijvoorbeeld nog best even mee, en hebben ze alleen maar een nieuw likje verf nodig. En houd je van koopjesjagen? Doe dan wat langer over de make-over, zodat je alle tijd hebt om precies de juiste aanbiedingen te vinden.

Bepaal de indeling

Maak een plattegrond van de slaapkamer en teken daar het idee dat je voor de nieuwe slaapkamer hebt in. Welk meubelstuk moet waar komen? Op deze manier zie je of alles past en of je nog genoeg bewegingsruimte over houdt. Zo kom je er niet pas tijdens het inrichten achter dat je eigenlijk te veel meubelen hebt, of juist te weinig.

Bepaal de stijl

Wat vind je een mooie stijl, van welke stijl word je ontspannen zodat je lekker kunt slapen? Kies bij die stijl de juiste accessoires. Kussentjes en kleedjes voor een romantische slaapkamer, enkele plooi gordijnen voor een moderne slaapkamer en een bijzettafeltje van onbehandeld hout voor een landelijke stijl bijvoorbeeld.

Bepaal de kleur

Heb je een indeling gemaakt? Bedenk dan welke kleuren daarbij horen. Een moodboard kan daar goed bij helpen. Kies een basiskleur voor grotere oppervlaktes. Bijvoorbeeld crème witte muren voor een moderne slaapkamer, roze gordijnen voor een romantische kamer of bruine kleden voor een landelijke stijl.

Bepaal wat je wilt houden

Soms ben je erg gehecht aan een bepaald meubelstuk in je slaapkamer. Een nachtkastje uit je kindertijd dat je altijd bij je hebt gehouden en steeds met je mee is verhuisd bijvoorbeeld, of een stoel die je van je grootouders hebt geërfd. Natuurlijk hoef je die niet de deur uit te doen. Maar een kleine make-over kan wel. Bijvoorbeeld door de stoel opnieuw te bekleden of het kastje te schilderen, zodat de meubelen binnen je nieuwe stijl passen.

Dit is een partnerbijdrage