Placeholder

Wordt het een jongen of een meisje?

Deze vraag houdt vele koppels die net zwanger zijn bezig. Wetenschapsjournalist Jena Pincott schreef tijdens haar zwangerschap een boek. Ze ontrafelde verschillende mythes en kwam ook met nieuwe inzichten over het geslacht van de baby.

Meet je borstomvang
Er wordt vaak gezegd dat een hoge buik die je van de achterkant niet ziet, betekent dat je een jongetje krijgt. Een lage buik zou juist duiden op een meisje.

Volgens Jena zijn je borsten juist een belangrijkere graadmeter. Bij vrouwen die zwanger zijn van een jongen groeit hun borstomvang met 6,3 centimeter. Bij vrouwen die een meisje krijgen grooit de borstomvang maar 8 centimeter.

Mannen met broers krijgen vaker zoons
Ongeveer één op de vijf mannen draagt een gen waarin het geslacht van de baby al vastligt. Onderzoek wijst uit dat het geen toeval is dat mannen met alleen maar broers vaker zoons krijgen.

Een baby krijgt van beide ouders een chromosoom mee. Vrouwen geven altijd het X-chromosoom door. Mannen geven een X-chromosoom of een Y-chromosoom door en zijn daarmee doorslaggevend voor het geslacht van de baby.

Ben je benieuwd naar meer myrthes die Jena Pincott ontrafelde voor haar boek? Lees dan dit Engelse artikel >>