Placeholder

Met een klein budget leuke cadeaus geven

De verjaardagen volgen zich in rap tempo op en met de feestdagen wil je je geliefden misschien ook verrassen met iets leuks. Met deze tips geef je de leukste cadeaus zonder blut te raken.

Cadeaus geven gaat niet om het bedrag dat je uitgeeft, maar om de gedachte erachter. Ook met een klein budget of zonder budget kun je iemand verrassen.

1. Bedenk wat je budget is
Maak de balans op: voor welke gelegenheden heb je de komende tijd een cadeau nodig? Wat is je budget hiervoor?

2. Geef een gezamenlijk cadeau
Trommel een aantal mensen op en geef samen een cadeau. Met weinig budget kun je zo toch een groter cadeau geven.

3. Het gaat niet om het prijskaartje
Aan een cadeau hoeft echt geen fors prijskaartje te hangen. Integendeel, een kleinigheidje kan veel attent zijn. Probeer je in te leven in degene voor wie je het cadeau koopt. Wat vindt diegene leuk? Heeft hij of zij de laatste tijd misschien onbewust een cadeautip laten vallen?

4. Wees creatief
Hoe minder je wilt uitgeven, hoe groter de uitdaging om creatief te zijn. Dat kan zorgen voor de leukste cadeaus. Bezoek een kringloopwinkel of maak zelf een cadeau. Een boek dat je al gelezen hebt aan iemand anders cadeau geven, lijkt misschien een beetje gek, maar als je er een goede reden voor hebt en er een persoonlijk kaartje bij doet, is het juist hartstikke leuk. Bij kersverse ouders kun je jezelf als oppas aanbieden, plan een wandeldate met je ouders, of maak voor een vriendin een playlist met alle muziek waar jullie goede herinneringen aan hebben.

5. Let altijd op of je cadeaus ziet
Ga niet last-minute op zoek naar cadeaus, maar let in de periode ervoor op goede aanbiedingen en fijne koopjes. Zeker wanneer je in een periode van je leven zit waarin veel mensen om je heen trouwen en kinderen krijgen, kan het geen kwaad om voor die gelegenheden kleinigheidjes op voorraad te hebben.

6. Zorg voor een mooie verpakking
Door je cadeau mooi te verpakken en er een kaart of briefje bij te doen, laat je zien dat je tijd en aandacht in het cadeau hebt gestopt.

7. Schaf cadeaus geven en krijgen af
Je kunt afspreken (verjaardag)cadeaus af te schaffen.

8. Geef geen geld uit dat je niet hebt
Steek jezelf niet in de schulden. Als je geld op is, is het op en zul je extra creatief moeten zijn bij het bedenken van een cadeau. Neem iemand mee uit wandelen langs bijzondere plaatsen, geef je zelfgezaaide kruiden, stekjes van planten en bloemen weg, of bied je hulp aan bij klusjes in huis.

Hoe geef jij leuke cadeaus met weinig budget?

Lees ook: 5 tips om de beste cadeaus te geven

rawpixel