Placeholder

Seksdromen gedecodeerd

Een onverwachte bedpartner die opduikt in je droom betekent niet altijd wat je denkt. Je onderbewustzijn wil je juist op iets heel anders wijzen.

Wist je dat… Droomtherapeuten en -woordenboeken spreken elkaar nog al eens tegen. Het is eigenlijk onmogelijk om dromen te generaliseren. Ze staan wel vaak voor een thema. Daarom kun je het best bij jezelf te rade gaan.

Seks op je werk
Het is niet omdat je droomde dat je met je baas seks had in de kopieerruimte dat je dit ook echt wil doen. Volgens de Amerikaanse droomexpert Lauri Quinn Loewenberg is dit een teken dat je assertiever en meer autoritair wil zijn. Een andere vaak voorkomende droom is seks met een collega, aldus lauri: 'Vaak gaat het om iemand waar je nog nooit eerder aan had gedacht of in elk geval niet die manier. Vaak hebben ze dan een eigenschap die je bewondert of zelfs benijdt. Je verlangt niet naar de collega zelf, maar naar een van zijn karaktertrekken.'

Dromen over je ex
Als je ex geregeld opduikt in je droom, kan dat iets zeggen over onverwerkte emoties ten opzichte van hem. Maar vaker nog geeft de droom je inzicht in je huidige relatie. Misschien laat de droom je zien hoe goed je huidige relatie is, of misschien is je relatie juist routineus geworden, en mis je de passie.

Met een vreemde
Het lijkt kinky, dus hou je vast: die vreemde ben je zelf! Misschien heb je onlangs iets overwonnen wat veel moed en kracht kostte, en dan staat de held in je dromen voor het feit dat je trots bent op je hebt verwezenlijkt. Is het een celeb? Vraag je dan af welke karaktereigenschappen je gemeen hebt met deze ster.

Verboden seks
Seks met de beste vriend van je partner: in het gewone leven moet je er niet aan denken. Wat als je er wel over droomt? Misschien ben je jaloers op een karaktertrek van hem, of misschien is hij – in tegenstelling tot je partner – erg attent. Hou je droom geheim, maar vertel je partner wat je nodig hebt.

Met een vrouw
Ben je soms lesbisch? Helemaal niet: dromen van seks betekent dat je lichaam in de vrouwelijke modus staat, bijvoorbeeld omdat je verzorgende taken op je hebt genomen. Ook komt het vaak voor tijdens de zwangerschap.

Wist je dat… Vrouwen hebben gemiddeld in 4% van hun dromen seks; mannen in 12%.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock