Placeholder

Wat bepaalt of je iemand aantrekkelijk vindt?

Bij een eerste ontmoeting weet je vaak al snel of je je aangetrokken voelt tot iemand of niet. Maar waar hangt dat eigenlijk vanaf? Deze 5 factoren spelen een grote rol.

1. Door wat je ziet
Automatisch letten we op fysieke kenmerken van een goede gezondheid. En oké, hoogstwaarschijnlijk ook op aantrekkelijkheid. Mannen zijn gemiddeld gezien visueler ingesteld dan vrouwen, dus zij krijgen deze signalen nog sterker binnen.

2. Door wat je ruikt
Het is bekend dat geur heel belangrijk is om te bepalen hoe aantrekkelijk je iemand vindt. Natuurlijk is het belangrijk dat je iemand lekker vindt ruiken, maar ook onbewust krijg je veel informatie door. Zo zouden we ons aangetrokken voelen door iemand met een andere 'genetische samenstelling' dan wij zelf. Dat zou namelijk kunnen zorgen voor een sterker immuunsysteem bij het nageslacht.

3. Door wat je hoort
Mannen worden aangetrokken door een hogere stem, terwijl vrouwen sneller vallen voor een lage stem. Terwijl jullie over koetjes en kalfjes praten of diepzinnige gesprekken voeren, bepaal je tegelijkertijd of zijn stem aangenaam klinkt.

4. Door de omgeving
Niet alleen je zintuigen bepalen hoe aantrekkelijk je iemand vindt. De omgeving maakt ook verschil. Het kunnen kleine dingen zijn die signalen afgeven. Zo is ooit uit een onderzoek gebleken dat mensen die een warme kop koffie in hun handen hielden, werden beoordeeld als warmere personen dan degenen die ijskoffie vasthielden.

5. Door hoe hij/zij voelt
Als een date eindigt met een kus kan dat voor een groot deel je oordeel vormen. Uit onderzoek blijft zelfs dat een aanzienlijk percentage na een slechte kus geen tweede date wil.

Lees ook: Nog 3 verrassende dingen die iemand extra aantrekkelijk maken

Bron: MindBodyGreen | unsplash-logomari lezhava