Placeholder

Wat als je geen zin hebt in seks, maar je partner niet te stoppen is?

Waarom blijft seks toch zo’n moeilijk gespreksonderwerp? Gelukkig is Santé’s meinummer uit, met daarin 11 gênante seksvragen die je eigenlijk niet durft te stellen (mét verlossende antwoorden). Hier vind je een exclusieve bonusvraag: wat als je geen zin hebt in seks, maar je partner niet te stoppen is?

Seksuoloog Astrid Kremers schiet te hulp: 'Iedereen heeft weleens geen zin. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Verschil in seksueel verlangen kan spanningen geven in een relatie. Soms kan minder zin hebben samenhangen met moeheid, stress, zorgen, angst, onzekerheid, relatieproblemen of onbevredigende of pijnlijke seks. Het kan helpen om de oorzaak aan te pakken, samen op zoek te gaan naar oplossingen en met elkaar hierover te praten. Dat laatste kan best lastig zijn zonder te gaan verwijten of je juist schuldig te gaan voelen. Schroom dan niet om hulp te zoeken van een seksuoloog. Het is echt niet gênant en dat kan vaak net het verschil maken.'

Blader in het meinummer van Santé naar pagina 46 en lees de 11 gênante seksvragen die je niet durft te stellen, met de verlossende antwoorden.

Beeld: Shutterstock