Placeholder

Vrouwen onzeker in verleiden

We kunnen er geen genoeg van krijgen: flirten. Toch is slechts één op de vijf vrouwen overtuigd van zichzelf als het om verleiden gaat

Wees gerust, ook mannen zijn met bijna hetzelfde percentage niet bepaald zeker over hun verleidingstechnieken. Toch wil ruim een kwart van de vrouwen – en 33 procent van de mannen – méér flirten in hun dagelijks leven, zo is gebleken uit onderzoek door Panelwizard in opdracht van Axe – juist, van de deo’s. Bijna 30 procent van de vrouwen zou ook graag wat meer aandacht van mannen krijgen.

Succesfactor
Twee derde van de Nederlandse vrouwen voelt zich sexy als er met haar geflirt wordt. Voor een succesvolle flirt zijn het uiterlijk, een vlotte babbel en een lekkere geur cruciale elementen. Mannen vinden uiterlijk een stuk belangrijker dan vrouwen (55 tegenover 38 procent), terwijl een makkelijke prater voor vrouwen weer veel belangrijker is (24 tegenover 13 procent).

Lees ook: libido van vrouw neemt af >

We zouden ons het liefst laten verleiden door Jan Kooijman, Barry Atsma of Arie Boomsma. Bij mannen zijn Doutzen Kroes, Chantal Janzen en Gigi Ravelli favoriet.