Placeholder

Vrouwen betalen vaker voor seks

Het mogen dan de mannen zijn die meestal bij de rode lampen rondhangen, ook vrouwen betalen steeds vaker voor seks. Tenminste als we afgaan op het onderzoek van erotische zender Dusk.

Het is nog een taboe, maar een hoop mensen blijken toch echt voor seks te betalen. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse televisiezender. De zender onderwierp  bijna 1000 mensen aan een vragenvuur over betaalde seks en de resultaten liegen er niet om.

Inhaalslag
Wat bleek? 55 procent van de ondervraagde vrouwen en 48 procent van de mannen zegt nooit betaalde seks te hebben en dat ook zo te houden. Een aanzienlijk grote groep houdt echter de optie van betaalde seks nog open. Een kwart van de vrouwen en mannen sluit het niet uit om in de toekomst eens voor seks te betalen.

Voor herhaling vatbaar
Werd betaalde seks eerst als een echte mannenbezigheid gezien, anno 2011 blijkt dat maar liefst 18 procent van de vrouwen ooit betaald heeft voor seks. En het viel blijkbaar in de smaak: bijna alle vrouwen die door Dusk werden onderzocht en er ervaring mee hadden, geven aan dit weer te zullen doen.

Dit in tegenstelling tot de mannen. Van de 29 procent die ooit voor seks heeft betaald, was het slechts voor tweederde voor herhaling vatbaar.

unsplash-logoPablo Heimplatz