Placeholder

Vreemdgaan stimuleert de creativiteit

Maar liefst 82 procent van de Nederlanders geeft aan dat vreemdgaan hun creativiteit goed doet. Dit blijkt uit onderzoek van Secondlove.nl.

Op de website van Secondlove – een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar spanning naast hun huidige relatie – konden mensen aangeven waarom ze vreemdgaan. 82 procent gaf aan dat zij vreemdgaan stimulerend vinden voor hun creativiteit. Een andere reden waarom mensen vreemdgaan, is vooral het uitproberen van (geheime) fantasieën.

Uit het onderzoek bleek ook dat er duidelijke verschillen zijn tussen mannen en vrouwen op het gebied van vreemdgaan. Mannen blijken vooral op buitenechtelijke vrijpartijen over te gaan als de seks in hun eigen relatie te wensen overlaat. Vrouwen zijn vaak op zoek naar aandacht en beminning omdat ze dat in hun eigen relatie missen.

En ander opmerkelijk verschil is dat vrouwen veel langer blijken vreemd te gaan dan mannen. De meeste mannen houden het bij een onenightstand terwijl vrouwen er gemiddeld een half jaar een buitenechtelijke relatie op na houden.