Placeholder

Verliefd op een ander

O jee, in 20 procent van alle relaties verlangt één van de twee naar een ander en geeft zelfs 25 procent aan er een affaire op na te houden. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse onderzoeksbureau OnePoll.

Om het nog erger te maken: vaak is het iemand die diegene vaak tegenkomt, zoals iemand uit de vriendengroep of een collega. OnePoll ondervroeg drieduizend mensen en een op vier gaf aan niet tevreden te zijn in de relatie en houdt er gemiddeld een affaire van drie jaar en drie maanden op na.

Wat nu?
Maar er is gelukkig nog hoop. Verliefde gevoelens ontwikkelen voor een ander betekent niet altijd het einde van de relatie. ‘Slechts’ een op de zes volgt namelijk zijn of haar hart en verbreekt de huidige relatie. Nog een klein lichtpuntje: meestal gebeurt het maar één keer per relatie dat één van de twee verliefd wordt op een ander.

Mannen versus rouwen
Vrouwen moeten echter net iets meer op hun hoede zijn. Mannen worden namelijk iets eerder verliefd op een ander dan vrouwen. Bovendien geven ook meer mannen aan bereid te zijn hun huidige relatie te beëindigen voor hun verliefdheid

(