Placeholder

Verbeter je seksleven

Een goede conditie komt natuurlijk goed van pas tijdens de seks, net zoals lenigheid en wat variatie. Maar er is één spier die je kunt trainen voor een heftiger orgasme van hem én van jou: de bekkenbodemspier.

BEKKENBODEMSPIER
Samantha gaf in Sex and the City al eens de tip: een paar minuten per dag je bekkenbodemspier aanspannen zorgt voor een beter seksleven. Hoe? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wáár die spier zit.  Probeer wanneer je aan het plassen bent ineens je plas op te houden.  De spier die je hiervoor gebruikt is de bekkenbodemspier.  Als je dit lukt zonder je billen aan te spannen of je buik in te trekken, dan train je de juiste spier.

TRAINEN

Probeer het eerst op deze manier:

– Ga op een harde stoel zitten, je voeten plat op de grond en je benen zo wijd mogelijk.
– Houd je rug recht. Probeer te knijpen met je anus en met  je vagina. Je voelt dan dat je bekkenbodem omhoog komt, dus los van de stoel. Zorg wel dat je je billen niet samenknijpt en je buik niet intrekt.
– Probeer de spier drie seconden aangespannen te houden. Herhaal dit dan zo’n tien tot vijftien keer per sessie.
– Om te beginnen is het goed om dagelijks drie sessies te doen. Als je meer oefent, zul je ook beter het effect van de oefening voelen.

Heb je de oefening helemaal onder de knie dan kun je ook ongemerkt, dus op ieder tijdstip van de dag, trainen. Zorg er wel voor dat je met een rechte rug en met je voeten plat op de grond op een stoel zit.

TIJDENS DE SEKS

Je weet nu waar de bekkenbodemspier zit dus nu kun je hem ook tijdens de seks gebruiken. Ontspan de spier wanneer de seks pijn dreigt te doen en span hem juist aan om de intensiteit te verhogen. Mannen die hun bekkenbodemspier weten te gebruiken – dat is ook de spier die ze ook gebruiken wanneer ze het plassen proberen op te houden – kunnen daardoor hun hoogtepunt beter uitstellen en de erectie versterken.